Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik o Erdoganu: Veliki državnik koji ima racionalan i ujednačen pristup

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji će iduće sedmice posjetiti BiH, veliki državnik koji je korektan i na sastancima pokazuje ujednačen pristup prema svima.

Dodik je rekao da je slušao Erdogana kada govori da “od BiH nema ništa ako se u njoj ne dogovore narodi koji tu žive” i “neće vam urediti zemlju stranci, dogovorite se sami”, te dodao je to racionalan pristup.

“Turska je velika zemlja, a on je jedan veliki državnik šta god mi mislili i kakva god bila naša istorija. On se u tome pokazao kao korektan”, rekao je Dodik i dodao da će Erdogan uvijek biti na strani Bošnjaka u BiH, ali da na sastancima pokazuje ujednačen pristup prema svima.

Član Predsjedništva BiH je rekao da je postojao ozbiljan problem sa turskom politikom za vrijeme dok je Ahmet Davutoglu bio ministar inostranih poslova Turske.

“Imalo smo ozbiljan problema sa turskom politikom za vrijeme Davutoglua, koji je bio ministar inostranih poslova, a koji je promovisao takozvane nulte probleme Turske sa susjedima, a onda je proizveo hiljadu problema koje Turska ima gotovo sa svima”, rekao je Dodik,

(Vijesti.ba / BHRT)

Komentar