Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik odgovorio na prozivke “Dezinformacije političkog simulanta Šarovića”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je politički simultant Mirko Šarović koji godinama simulira političku pismenost i znanje, komentarišući sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je rekao da je Šarović po ko zna koji put pokazao svoju političku nepismenost, ali i da ima više razumjevanja za političko Sarajevo i Alijinog sina nego za Republiku Srpsku i Srbiju koju čine jedan narod.

– Pred Vučića juče nije bio stavljen nikakav moj zahtjev ni molba da on rješava krizu u BiH, kako to Šarović dezinformiše javnost, već je riječ o međusobnom informisanju i konsultacijama – rekao je za Srnu Dodik, reagujući na jučerašnju izjavu Šarovića, koja je uslijedila poslije sastanka srpskog člana Predsjedništva BiH sa Vučićem u Beogradu.

Dodik je istakao da dezinformisanje javnosti i izdajništvo Šarovića koje je davno prepoznato u našem narodu, neće moći da prođe uprkos njegovim mentorima izvan Republike Srpske i prijateljima iz federalnog Sarajeva koji bi zajedno sa njim da prekrajaju i razgrađuju Republiku Srpsku.

– Sa napola izvađenim političkim zubima te optužbe bez pokrića na račun Republike Srpske i Srbije, čiji su se predstavnici sastali juče u Beogradu, pošto smo jedan narod, više podsjećaju na bapske priče nego na pamet i mudrost moćnih političara – naglasio je Dodik.

On je dodao da Šarović gotovo svakodnevno, pa tako i juče nakon sastanka sa Vučićem, svojim izjavama bi da urušava samopouzdanje i slobodarskih duh Republike Srpske, ali i Srbije kao bratske zemlje.

– Kad se već bavi politikom morao bi znati da bi bilo kakav atak na Republiku Srpsku bio fatalan po sve Srbe. Pri riječi atak mislim i na atak mentalnog i moralnog političkog šljama kome nažalost pripada i Šarović, a čije izdajništvo predstavlja opasnost za Republiku Srpsku i za njenu budućnost – rekao je Dodik.

On je dodao da je Šarović jedini političar iz Republike Srpske koji po uzoru na Bakira Izetbegovića i sarajevsku političku čaršiju, zagađuje javni diskurs pominjanjem rata, pri čemu tobože poziva na odgovornost.

– To je krajnje licemjerno, podmuklo i ljigavo. Kao što je ljigava i svjesno plasirana njegova laž o prodaji “Elektroprivrede Republike Srpske” u momentu kada su se Bakir Izetbegović i Andrej Plenković, dogovorili o pokušaju zaustavljanja projekta “Gornji horizonti”. Šarović dobro zna da nema nikakve privatizacije “Elektroprivrede Republike Srpske” već da je riječ o njenom restruktuiranju da bi efikasnije funkcionisala – naglasio je Dodik.

On je rekao da je opštepoznato da je upravo u vrijeme kada je on bio predsjednik Republike Srpske 20 odsto ovog preduzeća postalo privatno.

– Očigledno da je Šarović, sa svim svojim izjavama, poput one jučerašnje, pokazao da nije autentični srpski predstavnik dok nerazumije poruke sa jučerašnjeg sastanka mene i Vučića. Izgleda da Šarovića jedino dobro razumije njegov politički pajtoc Bakir Izetbegović – zaključio je Dodik.