Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik: Odlični odnosi Srpske i Rusije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas povodom predstojeće posjete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova da Republika Srpska sa Rusijom ima odlične odnose bez obzira na sve pritiske koji, kako kaže, nisu mali.

Dodik je rekao da su nekorektne optužbe za navodno rusko miješanje u ovdašnje unutrašnje poslove, te da se upravo oni, koji iznose takve optužbe, najviše miješaju u te poslove.

On je dodao da je dovoljno pročitati štampane medije i vidjeti da je u njima više intervjua ambasadora u vezi sa situacijom u BiH, nego onih koji vode kampanju.

– To govori u kakvoj situaciji je BiH sa tog stanovišta – rekao je Dodik u Šipovu.

On je naglasio da je njemu važno što Lavrov dolazi u Srpsku.

– A to što dolazi u BiH je neko formalno pokriće – rekao je Dodik i naveo da će Lavrov, tokom posjete BiH, kratko boraviti u Predsjedništvu BiH.

On je podsjetio da će se suština razgovora i sastanak rukovodstva Srpske sa Lavrovom održati u Istočnom, odnosno Srpskom Sarajevu.

Dodik je rekao da je planiran i zajednički ručak i da poslije toga odlaze zajedno u Beograd, gdje će biti promovisana rekonstrukcija i dogradnja hrama Svetog Save na Vračaru.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov boraviće 28. oktobra u posjeti BiH tokom koje će se sastati i sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, saopštila je ranije portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

SRNA