Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik poručio Incku: Za 24.000 evra mjesečno mogao bi mnogo bolje

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko “nepotrebna i štetna figura u BiH koji je svojim izvještajem Savjetu bezbjednosti UN još jednom pokazao da je pristrasni lažljivac, portparol muslimanima u BiH i zavisnik od njihove političke strukture”.

Na pitanje Srne da prokomentariše Inckov izvještaj u kojem je, između ostalog, naveo da su SNSD i HDZ nastavili verbalne napade na sastav CIK-a nazivajući tu instituciju nelegitimnom, Dodik je rekao šta reći za čovjeka koji opravdava antiustavne i antizakonske procedure u vezi sa izborima i radom CIK-a nego da je smutljivac.

– Čovjek koji se poziva na CIK kao nezavisno tijelo, a sve čini da ga podredi i stavi u funkciju jedne politike je najobičniji manipulator. Čovjek koji pristaje da mu izvještaj Savjetu bezbjednosti UN pišu muslimani u njegovoj kancelariji najbolji je dokaz podaništva i zavisnosti muslimanskom Sarajevu, po čemu je Incko poznat – naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

On je poručio Incku da bi za platu koju prima u BiH mogao mnogo bolje.

– Alal vjera majstore za 24.000 evra mjesečno mogao bi bolje – istakao je Dodik.