Grad Trebinje
Republika Srpska

DODIK POSJETIO ZID PLAČA Na ceduljici koju je stavio između kamenih blokova porodici poželio zdravlje, a Srpskoj da bude nezavisna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je svoju Izraelu uspješnom i istakao da Srbi i Jevreji dijele stradalničku prošlost.

Jedni od drugih možemo naučiti dosta toga, a jedna od tih stvari je i kako očuvati svoju državu, svoj identitet, kulturu i tradiciju – rekao je Dodik, koji je danas posjetio Zid plača u jerusalimskom starom gradu i sastao se sa glavnim rabinom Zida plača.

Izraelski ministar za pitanje Jerusalima i nasljeđa Zeev Elkin, koji je sa Dodikom posjetio Zid plača, potvrdio je da je saradnja Srpske i Izraela na zavidnom nivou, javlja RTRS.

Elkin je rekao da je velika čast za Jevreje što je srpski član Predsjedništva došao na Zid plača.

Prije obilaska Zida plača, Dodiku je rabin govorio o važnosti Zida za Jevreje, ali i za sve narode koji posjećuju ovu svetinju.

Zid plača je najvažnije mjesto na kojem se mole Jevreji. Običaj je da se na listiću papira napišu želje i molitve i da se stave u zid. Vjerovanje je da će se ostvariti.

Na pitanje novinara šta je napisao na ceduljicu koju je stavio između kamenih blokova Zida plača, Dodik je odgovorio da je poželio zdravlje i sreću za svoju porodicu i drage ljude, a druga želja je da Republika Srpska bude nezavisna, javlja ATV.

Rad predstavništva Srpske značajan

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu i ukazao na značaj njegovog rada jer je to prilika da se čuje stav Srpske i prati politička situacija u toj zemlji.

Dodik je istakao da treba podržati projekti od značaja za Republiku Srpsku i podsjetio da je pod rukovodstvom Aria Livnea ovo predstavništvo napravilo ogroman uspjeh.

– Moramo da obezbijedimo dovoljna sredstva za ovo Predstavništvo kako bi Srpska ostvarila svoje interese. Obezbijedićemo i dodatnu logistiku za njihov rad u Predstavništvu – rekao je Dodik.

Šef Predstavništva Ejal Goren izrazio je zadovoljstvo zbog Dodikove posjete Izraelu jer je to velika čast, javlja ATV.

Goren je poručio da se raduje budućoj saradnji sa svim institucijama Republike Srpske.

Komentar