Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik pozvao na veliki narodni miting u Banjaluci

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je da u četvrtak, 18. aprila u Narodnoj skupštini Republike Srpske bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga i na prisustvo velikom mitingu srpskog naroda na Trgu Krajine u Banjaluci sa kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti.

Dodik je u telefonskoj izjavi Srni iz Atine naveo da će na tom skupu biti ukazano da su svi oni iz srpskog naroda koji su počinili zločine u prošlom ratu osuđeni i utamničeni i da je hajka koja se vrši nad srpskim narodom prevršila svaku mjeru.

“Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji”, poručio je Dodik.

On je napomenuo da Srbi moraju da budu svjesni situacije u kojoj se nalazi srpski narod i Republika Srpska.

“Stoga pozivam da u četvrtak u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojimo zajedno izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a da se poslije podne okupimo na velikom narodnom mitingu”,naglasio je Dodik.

On je naveo da će miting koji je zakazan za 18.00 časova na Trgu krajine biti veliki miting slobodarskog srpskog naroda koji će poručiti da su Srbi častan, pošten, istorijski narod.

Nezavisne

Komentar