Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik ručao sa studentima u menzi, častio radnike sa 50KM, kuvarice sa 100KM

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas Studentski centar “Nikola Tesla”, gdje je u toku rekonstrukcija Paviljona tri.

Dodik je posjetio i studentske čitaonice i menzu, gdje je ručao sa studentima.

Dodik je rekao da je Republika Srpska obezbijedila dobar studentski standard, a da je na studentima samo da redovno upisuju godine.

Nakon posjete Paviljonu tri, Dodik je rekao da će studenti u ovom objektu imati bolje uslove kada je riječ o smještaju, ali i besplatan ukoliko redovno polažu ispite.

Dodao je da će studenti simbolično plaćati tri obroka tri KM dnevno.

– Malo je država koje su za studente obezbijedile takav standard. Nećemo biti sentimentalni prema studentima koji ne izvršavaju svoje obaveze, a stanuju ovdje. Studentima ostaje da pohađaju nastavu, da uče i mogu ovdje da provedu sve četiri godine – rekao je Dodik i dodao da u Studentskom centru “Nikola Tesla” preostaje rekonstrukcija paviljona jedan i dva.

Za sanaciju i adaptaciju Paviljona tri Vlada Srbije donirala dva miliona KM, a Vlada Republike Srpske je uložila dodatnih 1.750.000 KM.

Inače, tokom obilaska radova Milorad Dodik je, očito zadovoljan urađenim, počastio građevinske radnike sa 50 KM, a kuvarice u menzi sa 100 KM.

Komentar