Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik se obratio nakon ročišta: Već mi je izrečena presuda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloš Lukić nisu se danas u Sudu BiH izjasnili o krivici po optužnici za nepoštovanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Njih dvojica su istakli su da ne razumiju optužnicu i da nemaju povjerenja u Sud BiH.

 „U Ustavu BiH nigdje ne piše da BiH ima Sud i Tužilaštvo, kao što je sve u ovoj zemlji nakaradno, tako je i ovo postavljeno bez ustavnog osnova. Član 3. Ustava BiH kaže da BiH ima 9 politika koje provodi a nema ni jednu posebnu nadležnost, tako da je sve urađeno bez prava i bez Ustava i kršenjem Dejtonskog sporazuma“, izjavio je Dodik nakon ročišta dodajući i da su visoki predstavnici mimo Dejtonskog sporazuma donosili i nametali odluke, a ponovio je i tvrdnje o visokom predstavniku kao o „neizabranom stranacU koji nije imenovan odgovarajućom rezolucijom Vijeća bezbjednosti“.

“Ja sam optužnicu dobio na latinici, a zna se da sam pripadnik srpskog naroda i tražio sam da se dostavi ćirilici. Pokušali su da mi uvale optužnicu. Optužnica je nerazumljiva jer je podignuta na bazi činjenice da je Schmidtu povrijeđena sujeta”, rekao je Dodik.

Naveo je da se radi o političkom procesu i da vidi da mu je već izrečena i presuda, ali da će dolaziti na sljedeće sesije.

Komentar