Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik zaprijetio Ćosiću i Vujičiću isključenjem iz SNSD-a, a oni mu odgovorili “isključiš li jednog, odlazimo svi”!

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik zvao je danas nakon pres konferencije predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo gradonačelnika Ljubišu Ćosić (SNSD) i poslanika te stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Miroslava Vujičić koji su se danas usprotivili javno zbog kandidovanja Nenada Nešića za ministra bezbjednosti BiH.

Kako tvrdi izvor blizak SNSD-u, nije to bio prijatan razgovor. Dodiku se nije svidjelo što su ljudi iz SNSD-a smogli snage da se javno usprotive njegovoj odluci.
 
Dodik je, prema tom izvoru, Ćosiću i Vujičiću zaprijetio da će biti isključeni iz stranke.
 
“Ukoliko do toga dođe oni su poručili da će onda kolektivno istupiti iz stranke”, tvrdi taj izvor i dodaje da se bunt odavno širi u SNSD-u.
 
Inače, da podsjetimo, odavno u toj stranci postoji “gunđanje” da se ništa ne pitaju i da je sve u rukama Milorada Dodika. 
 
Da bi ugušio pobunu, Dodik je, kako tvrdi taj izbor, ljudima iz Sarajevsko-romanijske regije poručio da će Zoran Tegeltija biti imenovan za direktora UIO, te da će Sarajevsko-romanijskoj regiji dati ministra finansija BiH.
 
Hoće li i ovaj tihi bunt da preraste u nešto veće znaće se već sutra, kada će predstavnici Gradskog odbora SNSD-a, bar su tako danas najavilim, ići na sastanak, ili na raport, kod Dodika da mu saopšte da ne podržavaju Nenada Nešića za ministra u Savjetu ministara.
 
Nešić, lider DNS-a, koga je Dodik kandidovao za ministra bezbjednosti prošao je sve provjere i još samo da u srijedu, zajedno sa ostalim kandidatima za ministre u Savjetu ministara, dobije potrebnu većinu u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Struja Gradskog odbora SNSD-a, koja se pobunila pripada Nebojši Radmanoviću, koji je u rukovodstvu Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

(BN   Foto:BN)

Komentar