Grad Trebinje
Tenis

Đoković: Preuzimam odgovornost, stvarno sam razočaran

Srpski teniser Novak Đoković rekao je poslije poraza u polufinalu Dejvis Kupa od Italije da preuzima odgovornost za neuspjeh i dodao da je razočaran što on i njegovi saigrači nisu uspjeli da se domognu finala.

-Preuzimam odgovornost, imao sam tri meč lopte. Stvarno sam razočaran posle svega što se dogodilo – rekao je Đoković na konferenciji za medije poslije meča protiv Italije.

Osvrnuo se Đoković na tri neiskorišćene meč lopte u singlu protiv Janika Sinera.

– Na ovom nivou protiv jednog od najboljih igrača na svetu, teško je, bio sam u poenu, promašio sam slajs, onda je on odlično servirao i eto… Isto je uradio i u dublu na 3:2 –  dodao je Đoković.

Srbin je prije samo šest dana završio zahtjevan završni Masters na kom je odigrao četiri teška meča za sedam dana.

-Ne želim da pričam o umoru, da zvuči kao alibi. Pružićemo ruke, idemo dalje. Teško mi je da progutam sve što se dogodilo, gorka pilula. Pokušavao sam da ohrabrim sebe u završnici sezone, ovo mi je bio glavni cilj, hteo sam da doprinesem. U polufinalu nije bio moj dan – naglasio je.

Na kraju je Đokoviću postavljeno pitanje da sumira fenomenalnu sezonu iza sebe.

 -Ne bih sada da pričam o tome, ciljevima. Godina je sjajna, individualno, ali gorak završetak. To je sve što mogu da kažem – zaključio je Đoković.

Komentar