Grad Trebinje
Zanimljivosti

Dolaze dani s veoma niskim temperaturama, pripremite vozilo na vrijeme

Narednih dana meterolozi su najavili pad temperature u našoj zemlji što bi moglo izazvati probleme za vozače, s obzirom da minusi, snijeg i led mogu biti veliki izazov. Početkom zime vozači naprave provjere na svojim automobilima, da ih hladnoća ne bi iznenadila ili ostavila bez prevoza. Međutim, redovno održavanje automobila smanjuje šanse za pojavu nepredviđenih okolnosti.

S obzirom da se za naredne najavljuju izrazito niske temperature imate na umu ovih pet savjeta da biste smanjili šanse da vas automobil iznevjeri.

Provjerite i zamijenite metlice brisača

Zima je vrijeme čestih padavina, stoga će vaši brisači često biti uključeni kako biste osigurali preglednost. Provjerite svoje brisače i ukoliko je potrebno zamjenite metlice što će doprinjeti vašoj sigurnosti jer će preglednost biti mnogo bolja.

Koristite kvalitetno sredstvo za stakla

Većina sredstava za pranje stakla kvalitetno peru bez smrzavanja i do minus 30 stepeni. Hladnoća i padavine kod manje kvalitetnih sredstava za pranje kod miješanja s pahuljama izazvat će problem na staklu. Stoga ne štedite zimi na sredstvu za pranje stakla na vozilu.

Napunite akumulator

Moguće je da zbog velike hladnoće nećete moći pokrenuti motor sa starijim akumulatorom. Zato napunjen akumulator garantuje da nećete imati problema s jutarnjim pokretanjem vozila.

Poprskajte bravu grafitom kako biste spriječili smrzavanje

Niske temperature mogu zalediti bravu na vašem automobilu i spriječiti ulazak u vozilo. Jednostavan način da izbjegnete ovaj problem je da poprskate grafit unutar brave i onda nekoliko puta ubacite ključ kako bi tekućina ispunila cijelu rupu.

Provjerite svjetla

Vidljivost na putu drastično je smanjena u zimskom periodu pogotovo kada se spusti magla ili pada snijeg. Zbog toga je važno da sva svjetla na automobilu pravilno rade. Provjerite ih i očistite, zamijenite sijalice koje ne rade.

Povezane vijesti

Potreban radnik u prodavnici autodijelova “Autounion”

admin

PROMO: Ponuda zimskih guma u Autounionu

admin

Otvoren prvi MOTO SHOP u Trebinju (Foto)

admin

Zimska oprema u BiH je obavezna od sutra, jeste li pripremili svoje vozilo?

admin

Zamjena guma u Srpskoj već stvorila gužve

admin