Grad Trebinje
Republika Srpska

Dončić krenuo u štrajk, Trivićeva najavila proteste

– Poslanik Radislav Dončić (NF) počeo ispunjavati svoja obećanja. Nakon održane pres konferencije ispred Narodne skupštine Republike Srpske, uputio se na Kostreš gdje će štrajkovati. Kaže da se na ovaj korak odlučio iz dva razloga. Prvi je odlikovanje 103. HVO brigade od strane predsjednik Hrvatske Zorana Milanović u Derventi uz znanje i ćutanje režima.

Drugi razlog je loš socijalni i ekonomski položaj boraca i njihovih porodica.

Dončić traži i reviziju boračkog staža zbog, kako kaže, lažnih boraca na koje se troši novac.

Radislav Dončić zajedno sa predsjednicom NF Jelenom Trivić najavio je proteste i u Banjaluci.

Poručili su da bi se na najavljenom skupui trebali pojaviti mnogi nezadovoljni borci, nevezano za predsjednike boračkih udruženja, kao i drugi nezadovoljni građani.

Protest će se održati, kako su kazali, nakon Dončićevog štrajka na Kostrešu.  

„Odlazim na Кostreš, gdje sam kao pripadnik VRS ratovao protiv zloglasne 103. HVO brigade, koju je odlikovao predsjednik Hrvatske Milanović u Derventi, a uz odobrenje ljudi iz režima, koji se od tad prave mrtvi na ovu temu“, rekao je Dončić pred sam polazak.

„Uniformu VRS obukao simbolično, jer Dodik, koji se busa u prsa junačka sigurno ovakvu nema, jer svi dobro znamo gdje je bio i šta je radio u ratu“, dodaje Dončić.

„Na Кostrešu ću u štrajk, a nakon toga dolazim u Banju Luku na veliki protest, gdje ću iznijeti ove zahtjeve“, zaključuje Radislav Dončić.

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, izjavila je da odlazi zajedno sa Dončićem na Кostreš kako bi ga ispratila u njegovim časnim namjerama u kojima se bori za bolji položaj boračke populacije i na ovaj način. 

„Na proteste u Banjoj Luci pozivamo sve one kojima je nepravda davno prešla grlo, a koji žele normalan, miran i perspektivan život svoji na svome“, zaključuje Trivićeva. 

(BN) 

Komentar