Grad Trebinje
Republika Srpska

Doniran ultrazvučni aparat bilećkom Domu zdravlja

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” donirala je danas Domu zdravlja u Bileći ultrazvučni aparat koji će omogućiti da građani više ne moraju da zbog tih pregleda idu u neku od susjednih opština.

Direktor Doma zdravlja Slavko Boljanović izjavio je novinarima nakon uručenja da će Bilećani na tom aparatu moći da obave ultrazvuk većine organa, uključujući i srce.

On je pojasnio da će pregledi biti mogući za oko pola godine, dok se osposobi medicinski kadar, jer su po ubrzanoj proceduri poslali mladog ljekara na specijalizaciju iz radiologije.

Boljanović je zahvalio za vrijednu donaciju Humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe” i humanisti, ljekaru Čedomiru Cvjetičaninu, koji je putem te organizacije donirao aparat.

On je rekao i da bilećki Dom zdravlja za sada ima dovoljno medicinskog osoblja, ali da je generalno evidentan nedostatak medicinskog kadra u Srpskoj.

Cvjetičanin je rekao da je 40 godina radio u Njemačkoj i da je od svoje ušteđevine želio da donira, znajući koliko ultrazvuk znači, te izrazio zadovoljstvo što je pomoć otišla u prave ruke.

Predsjednik Humanitarne organizacija “Srbi za Srbe” za Republiku Srpsku Saša Vignjević istakao je da je to samo jedna od donacija velikog donatora Cvjetičanina, koji je izrazio želju da pomogne institucijama u Republici Srpskoj i BiH.

On je najavio da će danas i Domu zdravlja u Ljubinju biti uručen jedan takav ultrazvčni aparat, navodeći da su pomogli i domovima zdravlja u Tesliću i Oštroj Luci, a da će za nekoliko dana biti otvoren i vrtić u Šekovićima, koji su pomogli donacijama, kao i vrtić u Drvaru.

Vignjević je pojasnio da su birali da pomognu manjim mjestima zbog nedostatka sredstava, da bi u tim sredinama zdravstvena zaštita stanovnika bila podignuta na viši nivo.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović zahvalio je donatorima, istakavši da će taj aparat mnogo značiti građanima Bileće da imaju što bolje zdravstvene usluge.

Komentar