Izdvojeno Hercegovina

Dugovi prethodne vlasti Bilećanima stigli na naplatu: Neminovna otpuštanja radnika

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Tužbe i presude za isplatu dugova, koje je napravila prethodna vlast na čelu sa načelnikom Miljanom Aleksićem, svakodnevno pristižu na adresu Opštine Bileća, tvrdi načelnik njenog Odjeljenja za finansije Miljan Milićević. Zbog toga, kao i zbog duga od 22 miliona maraka Opština je, kaže Milićević, u veoma teškoj i nezavidnoj situaciji, pa će otpuštanje radnika biti neminovno.

„Pokušavamo na razne načine pronaći rješenje našeg glavnog problema, tj. minusa od 22 miliona КM. Takođe, slijede najteži i najnezahvalniji potezi, koji su neminovni, a to je otpuštanje viška radnika. Račun nam je često blokiran. Svakodnevno nam stižu tužbe, kao i presude, kojima se mora platiti dug, naslijeđen od prethodne vlasti“, naveo je Milićević u svom saopštenju za medije.

Prema njegovim navodima, samo za radove na glavnoj ulici, izvedene prije dvije godine, Opština duguje skoro 15,5 hiljada maraka.

„Okružni privredni sud u Trebinju donio je presudu kojom Opština Bileća na ime duga mora isplatiti 15.463,30 КM preduzeću „Srbinje putevi“ sa zakonskom zateznom kamatom počev od 18.12 2019. do dana isplate. Ugovor o izvođenju radova, glodanje habajućeg sloja asfalta u Ulici Кralja Aleksandra, zaključen je 7.11.2019. godine i do dan danas, izvođaču radova nije isplaćena nijedna marka, iako se u ugovoru navodi da je rok za isplatu 30 dana od dana ispostavljanja fakture“, tvrdi Milićević.

Nažalost, dodaje Milićević, ovo nije jedina presuda koju će Opština morati da plati.

„Dugovi se sa kamatom povećavaju, a pitanje je ko će „uhvatiti“ svoje potraživanje na skoro svakodnevno blokiranom računu. Naša obaveza prema građanima Bileće je da budemo transparentni, pa ćemo putem medija obavještavati o tužbama, presudama, a kada završimo reviziju, javnost će biti upoznata sa svakim detaljem, jer Opština Bileća nije u posjedu pojedinca ili grupe ljudi, kao što je to do sada bio slučaj, već naroda Bileće, koji ima pravo da zna gdje ide svaka konvertibilna marka“, zaključio je Milićević u  svom saopštenju.

Direkt


  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Povezane vijesti

Budžetski deficiti u opštinama istočne Hercegovine (Video)

admin

Pogoršana epidemiološka situacija, djeca među zaraženima virusom korona u Bileći

admin

JAVNI KONKURS za izbor i imenovanje sekretara Skupštine opštine Bileća

admin

Veselin Vujović za Moju Hercegovinu: Tužićemo sve odgovorne za katastrofalno stanje u Bileći

admin

Vanredna sjednica iza zatvorenih vrata: Bilećki odbornici traže da nadležni rade svoj posao u SLUČAJU MILOŠEVIĆ

admin

U četvrtak vanredna sjednica Skupštine opštine Bileća

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više