Grad Trebinje
Republika Srpska

Đurević promijenio plan, ovo je razlog: Umjesto saniteta za Dom zdravlja, načelnik Višegrada kupuje 2 automobila

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević kupiće od preduzeća “M.R.M. Export Import” iz Ljubuškog dva automobila na račun ove lokalne zajednice za 120.000 KM.

Ovaj novac prvenstveno je bio namijenjen za kupovinu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Višegradu.

Međutim, kada je Đurević saznao da resorno ministarstvo planira nabavku vozila za domove zdravlja u Srpskoj, te da je na spisku i onaj koji se nalazi u opštini koju vodi, krajem decembra prošle godine je izmijenio plan javnih nabavki i kupovinu saniteta skinuo sa liste, a na tu poziciju “uplanio” nove automobile.

– Planom javnih nabavki bila je predviđena nabavka sanitetskog vozila za potrebe Doma zdravlja Višegrad. S obzirom na to da će Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS nabaviti sanitetsko vozilo i isto dati na upotrebu, sredstva se preraspoređuju za nabavku dva putnička vozila. Iz tog razloga donesena je dopuna plana nabavki – obrazlaže načelnik svoju odluku.

Prije nekoliko dana, 28. februara okončan je postupak javne nabavke, a jedini ponuđač bilo je preduzeće iz Ljubuškog, piše Kapital.

Firma “M:R.M. Export Import” prodaje automobile njemačkih proizvođača  “Volksvagen” i “Audi”.

S druge strane, Vlada Republike Srpske je sredinom februara usvojila odluku o pravu prenosa vlasništva nad deset novih sanitetskih vozila ukupne vrijednosti 1,32 miliona KM sa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite na javne zdravstvene ustanove među kojima je i Dom zdravlja u Višegradu.

Komentar