Grad Trebinje
Trebinje

Duško Pantović novi predsjednik Područne privredne komore Trebinje

Trebinjski privrednik Duško Pantović izabran je danas za predsjednika Područne privredne komore Trebinje.

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine ove komore kojoj je prisustvovalo 28 članova jednoglasno je na ovu funkciju izabran Duško Pantović.

Pantović se zahvalio kolegama na ukazanom povjerenju.

Кao neko ko vodi više privatnih firmi različitih grana privrede smatram da vrlo dobro poznajem probleme privrednog sektora te spremno prihvatam ovu funkciju koja me obavezuje da idemo naprijed u poboljšanje privrednog ambijenta naše regije“, rekao je Pantović.

Pantović je diplomirani ekonomista, istaknuti privrednik i vlasnik ili suvlasnik kapitala u više privatnih preduzeća različitih djelatnosti: Dineco d.o.o. Trebinje, SP Stone d.o.o. Pale, Energana d.o.o. Trebinje, Mediterana d.o.o. Trebinje, X Express Banja Luka i Eco Energy d.o.o. Trebinje. Navedena preduzeća uspješno posluju i zapošljavaju preko 500 radnika. Dobitnik je priznanja Privredne komore Republike Srpske za najuspješnije malo preduzeće u 2012. godini i priznana za Najmenadžer godine u BiH za 2016. godinu.

Za predsjednika Skupštine područne privredne komore Trebinje izabran je Кosta Ćeranić iz Trebinja dok je potpredsjednik Spomenko Stojanović iz Foče.

Skupština je imenovala i članove Upravnog odbora. U ovo tijelo imenovani su: Dušan Koljibabić, Milivoje Boljanović, Trifko Nosović, Radmila Vujović i Predrag Radosavljević.

Novoizabrani članovi Nadzornog odbora su: Milica Živanić Korol, Vladimir Jegdić i Aleksandar Berat.

Ova Skupština danas je usvojila Izvještaj o aktivnostima Područne privredne komore Trebinje za prošlu godinu te Finasijski izvještaj za 2020. godinu.

Usvojeni su i program rada i Finasijski plan Područne privredne komore Trebinje za tekuću godinu.

Svi članovi Skupštine danas su se složili da zajedno kreću u rješavanje problema izazvanih pandemijom virusa korona, i poručili da će se redovno sastajati kako bi hercegovačka privreda, na čelu sa novim predsjednikom, još brže krenula uzlaznom putanjom.

Izvor: Naša Hercegovina