Grad Trebinje
Trebinje

Džudista Božidar Vučurević i RK Leotar po drugi put najbolji u trebinjskom sportu

Džudista Božidar Vučurević, član Džudo kluba „Leotar“ iz Trebinja proglašen je, drugu godinu za redom, najboljim sportistom godine u gradu na Trebišnjici, dok je najbolji sportski kolektiv Rukometni klub „Leotar“ koji je i prošle godine osvojio ovu laskavu titulu.

Plakete i pehari su im dodijeljeni na manifestaciji “Izbor sportiste godine Trebinja” koju decenijama unazad organizuju Javna ustanova “Trebinjesport” i  i mjesečnik “Glas Trebinja”, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Uspjesi mladog Vučurevića i rukometaša Leotara i ove su godine potvrdili da su, među brojnim sportistima Trebinja koji su nagrađeni na ovoj manifestaciji, oni ipak najbolji, ali, kako je istakao i Vučurević i predsjednik RK “Leotar” Stevan Bekan, ništa se ne bi postiglo bez odrške cjelokupne zajednice koja u Trebinju zdrušno podržava sport.

Vučurević, koji je proglašen i najboljim sportistom Republike Srpske, istakao je da ovo nije samo njegov uspjeh, već i njegove porodice, kluba, Džudo saveza RS, prijatelja, sparing kolega.

“Džudo jeste pojedinačan sport, ali bez svih njih teško da bih postogao sve ovo. Posebno mi je drago što sam najbolji u svom gradu, ali naravno i što sam najbolji u Republici Srpskoj. Potrudiću se da ponovim 2023. godinu”, istakao je on.

I predsjednik Rukometnog kluba “Leotar” Stevan Bekan se složio da iza ovog sportskog kolektiva ne bi bila ovako uspješna godina da mladi rukometaši nisu dali sve od sebe, ali i uprava, treneri, potpomognuti i gradskom upravom i Elektroprivredom RS i brojnim drugim ustanovama.

Istakao je i po prvi put nastup kluba na evropskom takmičenju, navodeći da u nastavku sezone u Premijer ligi računaju na jedno od prva četiri mjesta, kako bi ponovo obezbijedili plasma na evropsko takmičenje.

“Najveće zasluge imaju svakako igrači koji su na terenu sve ovo zaradili, ali i treneri i stručni štab, a sve je, u stvari, posljedica jednog velikog rada i posvećenosti u proteklih šest godina, tako das mo zahvalni svima koji nas podržavaju sve ovo vrijeme”, istakao je  Bekan.

Ističući da je Trebinje ponosno na svoje sportiste, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je kazao da je Izbor sportiste godine prilika da se grad zahvali svim tim svojim mladim ambasadorima, ali i njihovim roditeljima, trenerima i svima koji stoje iza njih i njihovih uspjeha.

“Vi niste samo šampioni u svojim disciplinama, vi ste šampioni u stvaranju boljeg, zdravijeg i uspješnijeg društva, zbog čega Grad Trebinje i ove godine nastavlja sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu, u okviru kojih poslova je završena izgradnja reflektora na stadionu u Policama, završava se izgradnja stadiona sa vještačkom travom u bivšoj kasarni, a u toku je međunarni konkurs za izbor najboljeg idejnog rješenja za izgradnju nove sportske dvorane sa kongresnim centrom, kako bi svi mladi sportisti Trebinja imali što bolje uslove za treninge i takmičenja”, naglasio je Ćurić.

On je prisutne u prepunoj sali Kulturnog centra informisao o tome da je prihvaćena  kandidatura grada Trebinja za priznanje ‘Evropski grad sporta za 2025. godinu’.

U kategoriji pojedinaca, drugoplasirani je bio član Rukometnog kluba “Leotar” Đorđe  Ratković, dok su treće mjesto podijelili član Atletskog kluba “Trebinje” Marko Šuković i član Atletskog kluba “Leotar” Diana Kovač, dok su u kategoriji klubova drugo mjesto takođe podijlila dva sportska kolektiva – Džudo klub “Leotar” i Košarkaški klub “Leotar”, a treće mjesto su podijelili Atletski klub “Trebinje” i Atletski klub “Leotar”.

Na “Izboru sportiste godine Trebinja” su uručene i plakete i priznanja zaslužnim sportistima, sportskim radnicima i sportakim kolektivima, kao i sportskim nadama…

Komentar