Grad Trebinje
Republika Srpska Izdvojeno Video

Ekskluzivna TV premijera – Film “Dara iz Јasenovca” u 20.05 na RTRS (VIDEO)

Film “Dara iz Јasenovca” reditelja Predraga Antonijevića, snimljen uz podršku Filmskog centra Srbije, imaće ekskluzivnu svjetsku televizijsku premijeru na Radio-televiziji Republike Srpske večeras u 20.05 časova. Film će biti emitovan bez mogućnosti odloženog gledanja.

Radio-televizija Republike Srpske otkupila je ekskluzivna prava za BiH za emitovanje filma i serije “Dara iz Јasenovca”.

Film će u isto vrijeme imati TV premijeru i u Srbiji, na programu Radio-televizije Srbije.

Podsjećamo, film “Dara iz Јasenovca” premijerno je prikazan 25. novembra u Gračanici.

Sniman na osnovu autentičnih svjedočanstava preživjelih logoraša, film “Dara iz Јasenovca”, je prvi igrani film na temu hrvatskog ustaškog logora Јasenovac u Drugom svjetskom ratu.

Ova drama osvrće se na period Drugog svjetskog rata, kada poslije velike ustaško-njemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u ovom koncentracionom logoru.

Među glavnim glumcima u ovom sjajnom ostvarenju su Anja Ilić i Zlatan Vidović, koji glume roditelje male Dare.

Јoš nekoliko glumaca iz Republike Srpske glumi u ovom filmu – Željko Erkić, Slobodan Perišić, Goran Јokić, Dragoslav Medojević, Sandra Ljubojević i Nikolina Friganović.

Prvi dio filma sniman je na lokaciji sela Kolut, u blizini Sombora, gdje je za potrebe snimanja zgrada stare ciglane sa upravnim objektom pretvorena u zloglasni logor Јasenovac, a drugi dio na lokalitetima Bele Crkve.

Scenograf je Goran Јoksimović.

Povezane vijesti

BILJANA ČEKIĆ POSJETILA LJUBINJE “Dara iz Jasenovca” podijelila utiske sa snimanja, dobila i lijep poklon

admin