Grad Trebinje
Izdvojeno Estrada i Jet Set

Evo ko je najobrazovaniji, a ko najmanje obrazovan na estradi: Čola diplomiarni ekonomista, Neda Ukraden ima dvije diplome, a veliki šoumen ima ČAK TRI ZAVRŠENA FAKULTETA

Mnogobrojne poznate ličnosti danas iza sebe imaju uspješne karijere u javnom svetu, međutim njihovo primarno obrazovanje nije upućivalo na to da će oni promeniti svoje profesije.

aime, veliki broj njih završio je prava, ekonomiju i druge fakultete, a danas se bave potpuno drugačijim poslom. Neki su svoj put našli u glumi, neki u pjevanje, dok je nekima ceo život podređen voditeljstvu i novinarskom poslu.

DJ KRMAK NAJOBRAZOVANIJI, ZAVRŠIO TRI FAKULTETA

FOTO SCREENSHOT YOUTUBE
FOTO SCREENSHOT YOUTUBE

Goran Žižak, poznatiji kao DJ Krmak jedna je od najobrazovanijih ličnosti sa domaćih prostora, ima čak tri završena fakuleteta: Pravni, Filozofski i Pravoslavni bogoslovski. Prije toga je uspješno završio osnovnu i srednju školu, međutim u javnosti nikada nije pričao o svojim diplomama. Iako su mediji stalno govore o tome da je jedan od najobrazovanijih sa domaće scene, on to nikada nije ni demantovao ni potvrdio. Danas se uspješno bavi muzičkom karijerom, a svojim interesantnim izgledom privlači pažnju javnosti. Kosa ofarbana u nekoliko boja, svakako je njegov zaštitni znak za muzičku karijeru.

NEDA UKRADEN STEKLA DVE DIPLOME

FOTO: M. ILIĆ / RAS SRBIJA
FOTO: M. ILIĆ / RAS SRBIJA

Neda Ukraden jedna je od rijetkih pjevačica sa domaće estrade koja se može pohvaliti da je završila dva državna fakulteta – engleski jezik i književnost i pravni u Sarajevu. Rano je počela profesionalno da se bavi muzikom, sa 17 godina snimila je prve pesme i postala slavna u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Iako je imala blistavu karijeru, nije odustajala od obrazovanja. Najpre je upisala studije engleskog jezika, koje je u roku završila i bila jedan od najboljih studenata.- – Kad je došlo vreme da upišem fakultet, bila sam u strašnoj dilemi. Htjela sam da upišem pravo, a moji su željeli da studiram medicinu. Međutim, moje društvo je upisalo jezike, pa sam ja zbog njih odlučila da upišem engleski, a s druge strane, bila sam oduševljena anglosaksonskom književnošću, pesmama, piscima, Šekspirom pogotovo. Otac mi je govorio: „Ti ćeš po podne i uveče da budeš pjevačica, a šta ćeš da radiš prije podne? Od čega ćeš da živiš?“ Bili su razočarani što nisam učila za ljekara, pogotovo moja baka, koja mi je govorila: „Šta će ti engleski, možeš da odeš u Englesku i tako naučiš jezik, a ne da studiraš“ – ispričala je svojevremeno Neda za „Kurir“.

ČOLA DIPLOMIRANI EKONOMISTA

FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA

Jedna od najvećih zvijezda na ovim prostorima, Zdravko Čolić, završio je Ekonomski fakultet u Sarajevu. Tada mladog Čolića, zapazio je Kornelije Kovač koji je poželeo da bude član „Korni grupe“ umesto Dade Topića. Uprkos tome što je bio na prvoj godini Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, došao je u Beograd i u grupi se zadržao šest mjeseci. Snimili su tri pjesme: „Gospa Mica gazdarica“, „Kukavica“ i „Pogledaj u nebo“. Nakon toga se vratio u rodni grad i nastavio da studira. Da bi roditeljima ispunio želju, postao je diplomirani ekonomista. Čola je kao mali išao i u muzičku školu i učio da svira gitaru.

MILOŠ BOJANIĆ ZAVRŠIO VANREDNO SREDNJU, A ONDA I FAKULTET

FOTO: RAS/RAS SRBIJA
FOTO: RAS/RAS SRBIJA

Folk pjevač Miloš Bojanić je u Novom Sadu vanredno završio saobraćajnu školu, a kasnije i Saobraćajni fakultet. Poslije školovanja pjevač je radio kao direktor u novosadskom preduzeću “Parking”. Nakon prvog snimljenog albuma, Miloš je napustio posao.

– Imao sam dobru platu, odličan posao, ali je ljubav ka muzici prevagnula, te sam nakon snimljenog prvog albuma napustio posao i upustio se u svet muzike . Nije bilo u redu prema ostalim kolegama iz „Parkinga“ da često odsustvujem sa posla zbog pevačkih angažmana – rekao je Bojanić jednom prilikom u medijima.

SUZANA MANČIĆ ZAVRŠILA PRAVA, ALI JOJ TO NIJE BIO ŽIVOTNI POZIV

FOTO: SUZANAMANCICOFFICIAL/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: SUZANAMANCICOFFICIAL/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Voditeljka Suzana Mančić dugi niz godina krasi male ekrane kada god se pojavi na istim. Mnogi komentarišu njenu ljepotu koju posjeduje, ali retko ko zna da je ona završila Pravni fakultet. Pohađala je osnovnu školu „Đura Strugar“ i Petu beogradsku gimnaziju. Bila je jedan od najboljih učenika u razredu. Paralelno sa gimnazijom je išla u srednju baletsku školu „Lujo Davičo“. Nakon gimnazije je upisala Pravni fakultet, ali ga je zbog karijere završila tek nakon deset godina. Kada su je jednom prilikom novinari pitali zašto je multimedijalna ličnost, jer se oprobala i u glumi, pjevanju, voditeljstu, a završila je Pravni fakultet, ona je jasno odgovorila.

– Vjerovatno zato što mi je zabavno da isprobavam svoje mogućnosti i talente. Volim izazove, rijetko sebi kažem: “Ja to ne mogu.”– rekla je ona jednom prilikom.

LUKA RACO DIPLOMIRANI EKONOMISTA

FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA

Luka Raco je glumac mlađe generacije koji je tumačio razne uloge u popularnim domaćim serijama. Iako su mnogi pomislili da je on diplomirani glumac, to ipak nije tako. Luka je 2013. godine je diplomirao ekonomiju. Veliku popularnost kod lepšeg pola stekao je i zahvaljujući atraktivnom fizičkom izgledu. On je tokom 2012. godine proglašen je za “Mistera Srbije”, a pored toga se često pojavljuje u modnim kampanja i svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju javnosti.

MIRKA VASILJEVIĆ ZAVRŠILA KOMUNIKOLOGIJU, ALI JOJ JE GLUMA ŽIVOTNI PUT

FOTO: KASTELECKA/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: KASTELECKA/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Glumica Mirka Vasiljević postala je zvezda kao tinejdžerka zbog glavne uloge u filmu “Mi nismo anđeli” gdje je rame uz rame igrala sa Nikolom Kojom. Međutim ona nije završila glumu.Simpatije šire javnosti Mirki su doneli i buduće glumačke angažmane. Za ulogu simpatične Janje u sitkomu “Ljubav , navika i panika” dok se emitovala, na Mirkinu adresu pljuštale su samo pohvale. Iako nije završila glumu, Mirka školu nije zapostavila pa je upisala komunikologiju na privatnom fakultetu. Shodno obavezama oko troje djece koje je rodila do 25 godine života kao najveća ljubav fudbalera Vujadina Savića, Mirkino sticanje univerzitetske diplome se odužilo. Uporedo sa svim, Mirka je aktivna u pozorištu, gde je posebno uspješna u komadima za najmlađe.

JEDVA ZAVRŠILI SREDNJU I OSNOVNU

Najveći broj pjevača sa domaće estrade su završili samo srednju školu, a među njima su pjevačica Buba Miranović je po zanimanju babica, Indira Radić medicinska sestra, Halid Muslimović je metalo-strugar, dok je pjevačica Vera Matović završila učiteljsku školu. Da im je pjevačka karijera bila prioritet dokaz su i pjevačica Dara Bubamara, Ljuba Aličić, Era Ojdanić, Zorica Marković, Zlata Petrović koji imaju završenu samo osnovnu školu.

srpskainfo.com

Pratite nas i putem Vibera