Grad Trebinje
Republika Srpska

“Federacija neka ide u NATO, mi ne moramo” Jelena Trivić o novim zaključcima u NS RS

Narodna poslanica PDP Jelena Trivić, pozvala je vlast Srpske da ispoštujte tri zaključka Narodne skupštine koja već postoje i “mi smo već razdruženi”.

Trivićeva je rekla da kada bi ova vlast ispoštovala postojeće zaključke i rezolucije NS RS, ne bi bilo potrebe za ovim sad zaključcima. Podsjetila je koja su to tri već postojeća zaključka.

– Mi imamo rezoluciju o vojnoj neutralnosti. Federacija neka ide u NATO, mi ne moramo. Imamo i zaključak da izlazimo iz Oružanih snaga BiH, pa ispunite to. Imamo zaključak da izlazimo iz sistema PDV, zaključak koji je ova vaša većina usvojila na NS RS 2019. godine. Eto vam tri stvari koje već imamo, po kojima bi Republika Srpska bila razdružena od FBiH kada bi se te tri stvari provele – rekla je Trivićeva.

Rekla je da vlast ne radi ništa da izađe iz sistema PDV-a, niti izlazi iz OS BiH.

– I to po zaključku Narodne skupštine koji ste vi usvojili ne tako davno, ne izlazite, idete na vojnu vježbu. Čemu sad ovi zaključci? Imamo mi zaključaka, pa provodite ih, ne sluđujte javnost – rekla je Trivićeva.

Ona je istakla da su zaključci oko mirnog razdruživanja i dijaloga sa Federacijom BiH, sada daleko manje od onog što je obećajno ranije, a to je referendum o nezavisnosti.

– Kaže zaključak “formira se pregovaračka grupa sa Federacijom”. Valjda moramo narod pitati. Niste vi Republika Srpska – rekla je Trivićeva.

Podsjetila je vlast da odluka o referendumu i nezavisnosti nikad nije usvojena. Dodala je da vlast nudi ispričanu i već viđenu priču.

– Kažete pozivate opoziciju, a onda kažete da znate da neće prihvatiti vaše zaključke, pa kako će opozicija onda doći na pregovore kad vas neko tako pozove – rekla je Trivićeva.

Komentarišući vojnu vježbu na Manjaći, rekla je da smatra apsurdnim kad Dodik kaže da to nije NATO već oružane snage SAD.

– Što bi naš narod rekao “nije šija jeste vrat” – rekla je Trivićeva

srpskainfo.com

Povezane vijesti

TRIVIĆEVA U TREBINJU Narod Republike Srpske zaslužuje da živi dostojanstveno (Foto)

admin

Jelena Trivić potvrdila: Formiraće svoju stranku a evo kako će se ona zvani i za šta će se zalagati (VIDEO)

admin

Istorija i praksa protiv Trivićeve: Nova partija, siguran put u POLITIČKU PROPAST

admin

Da li je na pomolu NOVA OPOZICIONA STRANKA: Trivićeva na izlaznim vratima PDP, ali nema namjeru da ode sama

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Podrška Šaroviću i Jeleni Trivić od Vukanovića

admin