Grad Trebinje
Ostali sportovi

Filipu Tasovcu srebro, Igoru Kundačini bronza na MPM “Zlatni Orlando” u Dubrovniku

Proteklog vikenda 11. i 12 . maja Klub Vodenih Sportova „Leotar“ je učestvovao na MPM “Zlatni Orlando” koji je, u odličnoj organizaciji PK Jug, održan na Olimpijskom bazenu Gruž u Dubrovniku. Ovaj tradicionalni međunarodni plivački miting okupio je 344 plivačice i plivača iz 43 kluba iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Albanije, Srbije, Njemačke, Makedonije i Hrvatske.

Naš klub na Gružu su predstavljali Igor Kundačina (2008), Filip Tasovac (2008), Ognjen Ćurić (2007), Filip Piljević (2005) i Vuk Danojlić (2003).

Ove godine na Orlandu su se mogle isplivati norme za Olimpijske igre, koje se ovoga ljeta održavaju u Parizu, i samim time konkurencija je bila odlična. Na takmičenju su učestvovali reprezentativci u plivanju iz Hrvatske, Crne Gore,  Mađarske  i Bosne i Hercegovine. Među njima  su bili Lana Pudar sa već isplivanom normon za OI u Parizu i Nikola Miljenić, reprezentativac Hrvatske, koji ima isplivanu normu za OI u disciplini 100m slobodno.

Na ovome izuzetno kvalitetnom takmičenju naši plivači su odlično otplivali svoje discipline. Igor Kundačina je, prvog dana takmičenja, osvojio bronzanu medalju u disciplini 400m mješovito u C kategoriji a u istoj kategoriji, C – 2008 i mlađi, Filip Tasovac je drugog dana takmičenja osvojio srebrenu medalju u disciplini 1500m slobodno.

Naši plivači su odlično predstvaljali klub i naš grad u Dubrovniku. Takmičenje je bilo izrazito kvalitetno, sa plivačima koji su učestvovali na svjetskim i olimpijskim takmičenjima i koji će učestvovati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Našim plivačima „Orlando“ je došao kao takmičenje na kojem smo otvorili „ljetnju“ sezonu takmičinja i odlična provjera pred predstojeća takmičenja koja nas očekuju krajem maja i u junu a naravno i za MPM „Trebišnjica Kup“ koji KVS „Leotar“ organizuje 22.06. 2024 na zatvorenom olimpijskom bazenu „Ana Čučković“ u našem Gradu. – ističe Veljko Piljević , trener u KVS „Leotar“

Komentar