Grad Trebinje
Fudbal

FK “Leotar” počinje nastupe u Premijer ligi

Fudbalski klub (FK) “Leotar”, čiji je račun odblokiran, sutra će odigrati prvu utakmicu u Premijer ligi BiH, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Uprave kluba na stadionu “Police” u Trebinju i poručeno da taj klub ne treba bilo ko da politizuje, nego da se sav grad ujedini i pomogne da postigne što bolje sportske rezultate.

Predsjednik Uprave fudbalskog kluba “Leotar” Gordan Mišeljić u ime uprave kluba upitao je da li je gradu Trebinju potreban premijerligaš u fudbalu i ocijenio da klub sa takvom tradicijom zaslužuje da igra u Premijer ligi, poslije osam godina pauze. “Teškim radom smo za dvije godine preskočili dva ranga takmičenja i sa ponosom možemo reći da Leotar od sutra počinje svoju prvu prvenstvenu utakmicu u Premijer ligi”, rekao je Mišeljić.

On je naglasio da je klub dobio od Gradske uprave i privrednika bezrezervnu podršku za ulazak u Premijer ligu, a trebalo je ispuniti puno uslova, kao što je licenciranje kluba za Premijer ligu, a zauzvrat će klub od fudbalskog saveza dobiti razne benefite koji će se ogledati u rekonstrukciji infrastrukture na stadionu. Prema njegovim riječima, potrebno je da u roku od tri godine FK “Leotar” dobije moderni “hibrid stadion” za glavni teren, a Savez će donirati rasvjetna tijela za reflektore za stadion “Police”. “Fudbalski klub Leotar opet dolazi u žižu javnosti i pokušava se ispolitizovati, što nije dobro. Apelujem na sve da na taj način ne dobijamo jeftine političke poene”, rekao je on i dodao da je jedan od uslova za licenciranje bila i deblokada računa i da se od svih od kojih su zatražili pomoć Gradska uprava prva javila da pomogne i uspješno je riješila dvije blokade računa kluba, a pravosnažne presude su datirale još iz 2003. i 2013. godine.

Mišeljić je ukazao da je jako pozitivno raspoloženje u gradu zbog uspjeha Leotara i zatražio podršku svih kako bi opet na stadionu u Policama gledali najeminentnije klubove iz BiH.

Odgovarajući na novinarsko pitanje ko je doveo klub u situaciju da je dugovao skoro pola miliona KM, Mišeljić je rekao: “Niko ovdje od nas, pa ni sadašnja Gradska uprava nije učestvovala u tim stvarima”. On je naglasio da je pred tim fudbalskim klubom teška predstojeća sezona i da im treba omogućiti što bolje uslove za rad i da se očekuje veliki broj gledalaca na tribinama stadiona u Policama. Sportski direktor FK “Leotar” Željko Radović istakao je da pojedinci pokušavaju da ispolitizuju taj klub što nije dobro.

“FK Leotar je krenuo dobrim putem, poslije dugo vremena igra Premijer ligu i ne treba ovim momcima da uskratimo to pravo, već da se dokažu na premijerligaškim terenima. Mi smo ljudi koji se bave sportom i fudbalom i politika nas ne interesuje”, rekao je Radović, koji nije želio da imenuje bilo koga ko pokušava da ispolitizuje klub jer ne želi da na bilo koji način učestvuje u tome, jer zastupa samo interese FK “Leotar”.

On je rekao da sa “obje ruke” podržava deblokadu računa kluba da bi klub mogao transparentno da posluje.

Šef stručnog štaba FK “Leotar” Branislav Krunić istakao je da će fudbaleri Leotara, poslije osam godina, igrati prvu utakmicu u okviru Premijer lige, u Bijeljini, istakavši da svi treba da budu ponosni na to.

“Grad Trebinje treba da se ujedini i pruži podršku FK Leotaru jer to zaslužuju i da zajedničkim snagama na najbolji mogući način prezentujemo ovaj grad i sport”, naglasio je Krunić.

Najavljeno je i da ukoliko FK “Leotar” ostane u Premijer ligi da je u planu izgradnja tekozvanog “hibridnog stadiona”, vrijednog oko 980.000 evra, gdje bi Savez učestvovao sa oko 700.000 evra.