Grad Trebinje
Ostali sportovi

Fočanski kik-bokseri najbolji pojedinci na Prvenstvu Srpske u Trebinju (Foto)

Kik-boks klub “Igma” iz Foče na Otvorenom prvenstvu Srpske u Trebinju osvojio je tri zlatne i jednu srebrnu medalju, a članovi tog kluba Matej Tripković i Aleksa Ćalasan proglašeni su za najbolje takmičare prvenstva.

Takmičenje je ove godine okupilo 24 kluba i 92 kik-boksera iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

U Kik-boks klubu “Igma” ističu da su potvrdili rezultate sa prošlogodišnjeg prvenstva u Banjaluci i pokazali da su klub sa najviše potencijala i mladih talenata.

Matej Tripković dominirao je u disciplini lou-kik, kategorija juniora do 71 kilogram i do titule je došao poslije dva teška i atraktivna meča, a uz zlatnu medalju okitio se i epitetom najboljeg takmičara prvenstva u lou-kiku.

Na sličan način na tron se popeo i njegov klupski drug Aleksa Ćalasan u disciplini kik-lajt, kategorija juniora do 79 kilograma.

U obje borbe koje je imao, Ćalasan je potvrdio dominaciju i tako se domogao zlata, a ujedno je proglašen za najboljeg takmičara prvenstva u disciplini kik-lajt.

NJegoš Škipina, u disciplini lou-kik, kategorija mlađih kadeta do 42 kilograma, takođe je imao dva teška meča, a zaustavljen je u finalu i to zbog minus poena od sudije, pa je morao da se zadovolji srebrom.

Najmlađi takmičar na prvenstvu Nikolaj Marković, kategorija mlađih kadeta do 28 kilograma, bez konkurencije je osvojio prvo mjesto i okitio se najsjajnijim odličjem.

Talentovane kik-boksere iz Foče do velikog uspjeha u Trebinju predvodili su trener Miloš Radović i predsjednik Kluba Igor Marković. 

SRNA