Grad Trebinje
Izdvojeno Fudbal

Fudbalska groznica trese Novi Pazar: Trebinjac doveo “Plave” do trona

Živimo za Novi Pazar, obečavamo pobjede. Ne mogu baš da obećam trofeje, obratio se Gaćinović okupljenim navijačima

Više od pet hiljada navijača Novog Pazara, po nekim procjenama i svih sedam hiljada, dočekalo je u jednoj od centralnih gradskih ulica lidere Mozzart Bet Superlige, koji su u meču 10. kola pobijedili Radnički 1923 u Kragujevcu (1:3).

Derbi sa Zvezdom

Počelo je da se “kuva” odmah nakon posljednjeg zvižduka Marka Delibašića na “Čika Dači”, pa se na šetalištu kod novopazarskog Sebilja i u paralalnoj ulici “Stefana Nemanje” brzo okupio veliki broj simpatizera najprijatnijeg iznenađenja sezone, piše “Mozzartsport”.

Uz baklje i navijačke pjesme sačekali su autobus sa igračima i stručnom štabom “Plavih”, koji se parkirao ispred Muzeja Ras oko 22.30 sata, a potom su se trener, Trebinjac Vladimir Gaćinović, kapiten Stefan Lončar i fudbaleri pridružili navijačima u velikom slavlju.

Zajedničkom pjesmom i uz obimnu upotrebu pirotehnike, na najbolji način najavljen je nedjeljni derbi 11. kola Mozzart Bet Superlige sa Crvenom zvezdom, nažalost na ove sezone peti put praznoj Džaizkoin areni.

Klicalo se Novom Pazaru, ali i evropskoj Ligi šampiona.

– Vlado, majstore, Pazarci su uz tebe… Vlado, majstore, vodi nas do titule – čulo se iz hiljade grla.

Koje smo mjesto?

Trener Pazaraca priznao je raspoloženoj masi da mu se trenutno dešava nešto što nikada ranije nije doživo.

– Živimo za Novi Pazar, obečavamo pobjede. Ne mogu baš da obećam trofeje, obratio se Gaćinović okupljenim navijačima i upitao ih:

– Koje smo mjesto?

Uslijedio je odgovor:

– Prvo.

I tako nekoliko puta.

Novi Pazar je vodeći u Mozzart Bet Superligi sa 21 bodom, dok Crvena zvezda na drugom mjestu ima bod manje, ali i dvije utakmice manje.

Euforija je trajala do 23 sata, a potom je barem na trenutak stavljena u arhivu.

Počelo je da se "kuha" odmah nakon posljednjeg zvižduka Marka Delibašića na "Čika Dači", pa se na šetalištu kod novopazarskog Sebilja i u paralalnoj ulici “Stefana Nemanje” brzo okupio veliki broj simpatizera najprijatnijeg iznenađenja sezone

AVAZ/FOTO: SENAD ŽUPLJANIN

Komentar