Grad Trebinje
Trebinje

Furtula i Novokmet ostaju na čelu svojih odjeljenja, Benderać direktor Razvojne agencije

Skupština grada Trebinja u poslijepodnevnom dijelu zasjedanja imenovala je Vedrana Furtulu za vd. načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, dok će Miodrag Novokmet i u narednom mandatu biti na čelu Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Grada Trebinja.

Za v.d. direktora Razvojne agencija grada Trebinja – TREDEA imenovan je Bojan Benderać, nakon što je zbog izbora na funkciju zamjenika gradonačelnika sa ove funkcije na lični zahtjev razriješen Dražen Bošković.

Skupština je prethodno donijela odluku da poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području grada i ove godine iznosi 0,10%.

Izglasana je i saglasnost Razvojnoj agenciji grada Trebinja – TREDEA za postavljanje lake turističke infrastrukture – poput info-tabli i putokaza, vještačkih stijena, zip-lajna,  sajli za penjanje i mini odmarališta – na području naselja Ubla i planine Orjen.

Zbog isteka mandata, Tijana Vučurević je razriješena dužnosti člana Gradske izborne komisije, a radi imenovanja tri člana trebinjskog GIK-a Trebinje donesena je odluka o objavljivanju javnog oglasa, te formirana komisija za provođenje ovog postupka.

Podsjećamo, Skupština grada Trebinja na 2. sjednici usvojila je danas nacrt budžeta grada za 2021.