Grad Trebinje
Ostali sportovi

Gačanin Matej Mučibabić juniorski šampion Evrope u kik – boksu

Gačanin Matej Mučibabić okitio se titulom evropskog juniorskog prvaka u kik- boksu, disciplina K1 do 75 kilograma danas u Istanbulu i to pod zastavom Srbije.

Za člana Kik – boks kluba “Tigar” ovo je do sada najveći uspjeh iza koga stoji puno rada.

Kako kaže Mučibabić za “Glas Srpske ” pripreme je počeo u Gacku sa trenerima Veselinom Đuričićem i Gligorem Kosutićem, a kasnije i sa reprezentacijom.

 – Još sam pod utiskom, ovo je veliki dan za mene, moje trenere.

Zahvalio bih se stručnom štabu reprezentacije i predsedniku kik boks saveza Srbije na odličnim uslovima. Konkurencija je bila jaka, Evropsko prvenstvo je ipak nesto posebno gdje dolaze najbolji borci iz svojih država – rekao je Mučibabić.

Dodaje da je bio nosilac grupe, jer je imao najbolje rezultate ove godini, pa samim tim i povoljan raspored.

– Bio sam slobodan u četvrtfinalu, čekao sam pobjednika između Belgijanca i Rumuna, u polufinalu sam pobijedio prvaka Rumunije prekidom u prvoj rundi, u finalu sam pobijedio borca iz BiH na poene – dodao je Mučibabić.

Dodao je da ove godine nema nijedan poraz.

– Osvojio sam dva prvenstva Srbije, dva Evropska kupa, Svjetski kup i sada Evropsko prvenstvo – rekao je jedan od najperspektivnijih sportista Srpske.

Oduševljenje ne krije ni njegov trener Veselin Đuričić koji naglašava za ”Glas” da se za ove trenutke živi.

– Ovaj uspjeh sam čekao kao trener 20 godina, uvijek se zlato izvlačilo za dlaku. Ovo je ogromni uspjeh za Mateja Mučibabića, naš klub i grad, a sve to sa minimalnim sredstvima sa kojim raspolažemo – rekao je Đuričić.

Zanimljiv podatak iznio je Đuričić da je ovo poseban datum za njihov klub.

– Da ništa nije slučajno govori podatak da  je na današnji dan prije pet godina u naš klub  stigla titula profesionalnog prvaka Evrope do koje je došao Milan Babića – rekao je on.

Glas Srpske

Komentar