Grad Trebinje
Odbojka

Gačanke odlučne da skinu krunu “princezama”

Jedna od najboljih odbojkašica BiH u posljednjoj deceniji, Ana Gajić se vratila poslije šest godina u matično Gacko, što je znak da će ovaj klub imati najviše ambicije u novoj sezoni.

Sjajni srednji bloker bila je jedan od ključnih dijelova slagalice Bimal Jedinstva, koje je minulih godina uz veće ili manje probleme osvajalo sve pehare. Ipak, Banjaluka volej prošle i Gačanke ove sezone pokazali su da “princeze” više nisu nedodirljive, jer su u finalnim serijama uspijevale da im po jednom skinu skalp. To nije bilo dovoljno, ali bi stvari uskoro mogle da se promijene, uvjereni su u Gacku.

– Odlučila sam da se vratim kući i mislim da je to prava odluka u ovom trenutku. Preplavile su me emocije jer sam sa ovim djevojkama odrasla, funkcionisale smo kao porodica dok nisam otišla u Brčko, a naravno i sve ove godine bili smo u kontaktu. Ekipa se nije mijenjala, sve djevojke koje su igrale prošle sezone ostaju, tako da je cilj jasan, a on se zove titula – nema dilemu Gajićeva.

Trener Saša Slijepčević oduševljen je povratkom najbolje sportistkinje Republike Srpske za 2017. godinu.

– Dobili smo veliko pojačanje, jednog od najboljih srednjih blokera u ligi i djevojku koja zna kako se osvajaju trofeji. Domaća je ovdje, zna kako klub diše i neće joj biti potrebno mnogo vremena da se uklopi. Ostavljam mogućnost da dovedemo još jednu odbojkašicu i, kako sada stvari stoje, trenutno smo najjača ekipa. Ipak, mogućnost angažovanja pojačanja postoji do kraja godine i do tada se u suštini ništa ne može predviđati – rekao je Slijepčević.

Gajićeva je iskoristila priliku i zahvalila  doskorašnjim saigračicama i klubu sa kojim nije izgubila nijedno finale u okvirima BiH, a stekla je i poprilično iskustvo u Evropi.

– Provela sam u Brčkom prelijepih šest godina i osim sportskih uspjeha stekla prijatelje za cijeli život. Jedinstvo će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu, ali sada je vrijeme da krenem dalje. Osvojila sam sa matičnim klubom Kup BiH 2014. godine, pa se nadam da ćemo sada donijeti još trofeja u Gacko. Najbitnije je da nas posluži zdravlje, a sigurno je da imamo ogromnu volju i želju, kao i kvalitet – zaključila je Gajićeva.

Čelindž kup

Gačanke će se ove godine opet okušati u Evropi i to u Čelendž kupu, a prilikom žrijeba nisu imale mnogo sreće. Protivnik na startu biće im pobjednik WEVZA lige, u kojoj se takmiče klubovi iz zapadne Evrope.

– Ovo takmičenje igraju klubovi iz Belgije, Francuske, Njemačke, Holandije, Italije, Švajcarske, Portugalije i Španije i to oni koji kroz prvenstvo nisu uspjeli da se domognu mjesta na evropskoj sceni. Sigurno je da će osvajač te lige biti u prednosti, ali se ne predajemo unaprijed – rekao je Slijepčević.

Glas Srpske

Komentar