Grad Trebinje
Republika Srpska

General Mladić: Nisam ja bitan, važna je Republika Srpska (VIDEO)

General Ratko Mladić poručio je narodu Srpske da čuva svoju Republiku, te dodao da je to najvažnije, istakao je za RTRS Darko Mladić, sin generala Mladića.

– Zna Ratko šta narod misli o njemu. Poručuje da se čuva Republika Srpska i da nije on bitan, već opstanak Republike Srpske – istakao je Darko.

Istakao je da je da je general posebno zahvalan predsjedniku Sudijskog vijeća koji je imao izdvojeno mišljenje u presudi.

– Dobro je zvučao kad sam ga posjetio. Držao ga je adrenalin, vidjećemo kako će u narednim danima to sve odraziti se na njegovo zdravlje. Narod je prozreo njihovu namjeru, nikakva sila ne može natjerati da laž postane istina i to Ratko zna – naglasio je Darko Mladić.

Istakao je da je sa generalom razgovarao jedan čas.

– Još je rano za informaciju gdje će Ratko Mladić služiti danas dosuđenu kaznu doživotnog zatvora. Prkosno je raspoložen, rekao je da poručim svima da bi se zabrinuo da su ga oslobodili. NATO pakt ga je sudio i osudio zbog toga što je branio svoj narod i spriječio planove NATO pakta da Srbe protjera sa svojih vjekovnih ognjišta – izjavio je Darko Mladić.

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je danas nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću drugostepenu presudu kojom ga je osudilo na kaznu doživotnog zatvor.