Grad Trebinje
Trebinje

Gimnazijalci osvojili sva prva mjesta na regionalnom takmičenju iz fizike

Na regionalnom takmičenju iz fizike, održanom u Nevesinju učenici Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje osvojili su prva mjesta u konkurenciji sva četiri razreda.

Vuk Janković je sa maksimalnih 100 bodova osvojio prvo mjesto u konkurenciji prvih razreda. Vuk je prošle sedmice bio regionalni prvak iz informatike, a sada iz fizike i plasirao se na Republičko takmičenje.

Drugo mjesto osvojio je Ognjen Ristić, učenik SŠC „Aleksa Šantić“ Nevesinje, a treće mjesto Sara Mijanović, učenica Gimnazije „Jovan Dučić“.

U konkurenciji drugih razreda, sva tri prva mjesta pripala su učenicima trebinjske Gimnazije: prvo mjesto – Veljko Šekarić, drugo mjesto – Anastasija Rajković, a treće mjesto – Momčilo Ćaćić.

Savo Crnogorčić osvojio je prvo mjesto u konkurenciji trećih razreda, a druga je Lidija Berdović oboje iz Gimnazije „Jovan Dučić“, dok je treće mjesto pripalo Jani Antelj, učenici SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko.

U konkurenciji četvrtih razreda, prvo mjesto zauzeo je Spasoje Kukurić, učenik Gimnazije „Jovan Dučić“, drugo mjesto Elena Golijanin, a treće mjesto Stefan Vuković koji su učenici SŠC „Aleksa Šantić“ Nevesinje.

„Veliku zahvalnost dugujemo našim mentorima Maksimu Mičeti i Dobroslavu Slijepčeviću, bez čije pomoći ne bismo mogli postići ovako dobre rezultate“, istakli su učenici Gimnazije „Jovan Dučić“.

Republičko takmičenje će se održati 13. aprila.

Komentar