Grad Trebinje
Estrada i Jet Set

Glumica Brooke Shields pozirala u kupaćem kostimu i poručila: Žene iznad 50 nisu za baciti

Slavna gumica Brooke Shields koja se proslavila filmom “Plava laguna” pozirala je u kupaćem kostimu i pokazala da u 55. godini ima tijelo na kojem joj zavide duplo mlađe.

Kazala je kako je ranije nosila jednodijelne kupaće kostime koji što više pokrivaju, dok joj njene kćerke nisu rekle da je to smiješno jer njeno vrijeme još uvijek nije prošlo.

Priznala je da joj je trebalo hrabrosti i samopouzdanja da pokaže tijelo u kupaćem kostimu nakon što je prešla 50. godinu života.

“Žene u pedesetima nisu za baciti. Shvatila sam to zahvaljujući svojim kćerkama. Ako ste u tim godinama, posebno ako ste glumica, to je kao da ste imali svoju karijeru pa se možete opustiti, no ja mislim da tek počinjem”, kazala je Brooke.

Dodaje kako tokom odrastanja nije razmišljala o svom tijelu. Tokom manekenske karijere krasila je brojne naslovnice i tada joj je bilo važno da joj je lice savršeno, a tijelo je bilo u drugom planu. No, sada je zavoljela svoju figuru i ne ustručava se pokazivati je na društvenim mrežama.

“Nikad nisam bila mršava. Uvijek sam bila sportski tip, što znači da se ne uklapate u veličine uzorka. Svaki dan ovo ljeto sam vježbala. Nekako sam zaradila svoje samopouzdanje”, kazala je Brooke.