Grad Trebinje
Republika Srpska Video

Goganović: Milorad Dodik je “otac srpske nacije” (Video)

Aleksandar Goganović, zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovina, nazvao je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika “ocem srpske nacije”.

Goganović je član Glavnog odbora SNSD-a, stranke na čijem je čelu Dodik.

On je sinoć u emisiji Odgovorite ljudima na FTV-u komentarisao činjenicu da se odbio sastati sa britanskim ministrom za Evropu Leom Dochertyjem zbog njegove izjave da se tokom posjete Bosni i Hercegovini ne namjerava susresti ni sa jednom od dvije osobe koje su na crnoj listi Velike Britanije, misleći na Dodika i Željku Cvijanović.

Goganović je rekao da je uvijek spreman za sastanke i razgovore ali pojasnio zbog čega nije mogao preći preko izjave britanskog ministra da se neće sastati sa Dodikom i Cvijanović.

“Nije korektno doći u nečiju zemlju i to izjaviti. Hajmo na neki način to da svedemo da neko dođe u moju kuću i kaže: ‘Aleksandre, neću razgovarati sa tvojim ocem Brankom ali sa tobom želim razgovarati’. Ti ako ne poštuješ mog oca, nemoj ni mene poštovati. Ne želim s tobom razgovarati. Milorad Dodik je otac srpske nacije tako da, ako neko ne želi s njim razgovarati, nema potrebe da razgovara ni sa mnom”, zaključio je Goganović.

Goganovićevu izjavu možete čuti od 1:06 minute:

Komentar