Grad Trebinje
Trebinje

Golić: Biće ubrzane procedure vezane za Aerodrom

Procedure za dobijanje neophodnih dozvola za gradnju aerodroma u Trebinju biće ubrzane, a lokalna uprava i Vlada pružiće neophodnu podršku novosnovanom preduzeću Aerodrom Trebinje za projektne dokumentacije, rekla je ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, nakon radne posjete ovom gradu.

Savremeni aerodrom gradiće se na lokaciji Taleža, oko 15 kilometara udaljenom od Trebiinja.

Prvi koraci su izrada zoning plan i ekpsproprijacija zemljišta.

– Prvi korak je izrada urbanističko tehničkih uslova, da se dobiju lokacijski uslovi. Paralelno se radi zoning plan i potrebno je da imovinsko pravni odnosi do izdavanja građevinske dozvole budu riješeni. Privatna imovina predstavlja više od 90 odsto, a osam odsto je u valsništvu Republike Srpske – rekla je Golićeva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je potrebno izaću u susret firmi Aerodrom Trebinje, kako bi se što prije doško do odgovarajućih dozvola.

Sa predstavnicima gradske uprave Golićeva je razgovarala i o projektima energetske efikasnosti, kroz koje je u Trebinju uloženo 3,9 miliona maraka.

U narednom periodu radiće se rekonstrukcija objekta osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški”, za šta je obezbijeđeno 950.000 maraka.

Povezane vijesti

CIK BiH raspisao konkurs, traži 12.000 ljudi

admin

TRAŽITE POSAO? Pogledajte šta se nudi ove sedmice

admin

Želite poslovnu promjenu i izazov? Puno je prilika, nude se odlične satnice, plaćen smještaj, društvene aktivnosti za kolektiv…

admin

Tražite posao? Dubrovački vrtovi sunca nude više pozicija, pogledajte uslove…

admin

Hotel Nar zapošljava sobaricu

admin

JU ZZZ RS – Trebinje: Slobodna radna mjesta na dan 30.5.2024. godine

admin