Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Grad Trebinje dobitnik nagrade za najbolji turistički video na sajmu u Berlinu /VIDEO/

Gradu Trebinju pripala je nagrada „GOLDEN STAR“ za najbolji promotivni turistički video, koja je dodijeljena na najvećem svjetskom sajmu turizma i putovanja „ITB Berlin“.

Nakon prošlogodišnje nagrade, Trebinje osvaja još jedno priznanje i to za promotivni video „Trebinje goes green“ u kategoriji „ECO Tourism“, autora Slavenka Vukasovića (HERZ Adventures) čiju izradu i nominaciju su podržali Grad Trebinje, Razvojna agencija Grada Trebinja TRЕDЕA i Turistička organizacija Grada Trebinja.

„Naš grad je tri godine uzastopno u TOP 100 priča održivog turizma u okviru ‘Green Destinations’ programa, a podsjećamo da je 2022. godine Hercegovačka kuća proglašena za najbolju svjetsku priču u kategoriji održivih lanaca snabdijevanja. Trebinje je u okviru ‘Iter Vitis’ kulturne rute Savjeta Еvrope 2022. proglašeno najboljom održivom vinskom destinacijom uz Podrume manastira Tvrdoš koji su dobili nagradu za najbolju praksu koja unapređuje kulturno-istorijsko naslijeđe i vino”, navode iz TO Grada Trebinja.

Dodjeli priznanja prisustvovali su i predstavnici GIZ-a u BiH, uz čiju podršku su ostvareni krupni koraci ka pozicioniranju i sertifikaciji Trebinja kao prve „zelene“ destinacije u BiH.

Turistička ponuda Trebinja predstavlja se u okviru štanda Turističke organizacije Republike Srpske, saopšteno je iz Gradske uprave.

Komentar