Grad Trebinje
Trebinje

Grad Trebinje šalje operativni tim u Kostajnicu za saniranje posljedica zemljotresa

U Kostajnicu će sutra ujutro otputovati operativni tim od 10 ljudi, pripadnika službi zaštite i spasavanja iz Trebinja, koji će pomagati u saniranju štete od zemljotresa u ovoj lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da operativni tim čine pripadnici Javne ustanove „Ekologija i bezbjednost“, doborovoljnih vatrogasnih društava Jasen-Mosko i Lastva i civilne zaštite HET-a.

„Razgovarao sam sa načelnikom opštine Kostajnica Nikolom Janjetovićem i direktorom Republičke uprave civilne zaštite Milanom Novitovićem, koji su mi rekli da im je svaka pomoć dobrodošla jer su posljedice zemljotresa velike“, naveo je Ćurić.

On je istakao da ga je Janjetović upoznao da je u ovoj maloj lokalnoj zajednici više od 20 objekata više nije uslovno za život te da se mnoge porodice nalaze u alternativnom smještaju ili kod rođaka.

Trebinjski operativci će na terenu ostati do 5. januara, a ukoliko se ukaže potreba za Kostajnicu će otputovati i drugi tim pripadnika službi zaštite i spasavanja iz našeg grada.