Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska Video

Građani očajni, vlastodršci se odrodili od naroda (Video)

Birali smo ih da bi nas predstavljali. Birali smo ih jer su obećavali. Birali smo ih da rješavaju ključne probleme. Birali pa ko zna koji put izigrani. Da sit gladnom ne vjeruje brojni su primjeri.

Poslednji u nizu je neosjetljivost vlasti i nespremnost da u vrijeme enormnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, pomognu građanima.

A građani očajni, shvataju da su se vlastodršci odrodili od naroda.

Snalazi se ko kako zna i umije. A da li se još nešto može učiniti, opet zavisi od volje, koje u ključnim momentima nije bilo.

“Vlada jeste imala instrumente pomoći. Oni čekaju ljeto pa da uđu u izbore, pa da onda tamo nekad povećaju plate u javnom sektoru i penzije.  Ali, mi već dva -tri mjeseca živimo s ovim visokim cijenama, a da se ništa konkretno po tom pitanju nije uradilo. Ono što se moglo vrlo brzo i efikasno uraditi to je bilo ukidanje akciza i to je isključivo SNSD odbio”, rekla je  poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS, Jelena Trivić.

Da biramo najgore među nama, tvrdi Branko Todorović iz Helsinškog odbora za ljudska prava:

“Prvo biramo nesposobne. Većina političara ne zna ništa da radi izuzev da laže i obmanjuje narod. Kod nas se politika svela na krađu državnog novca i mi to svi gledamo i mi to svi znamo. Jednostavno ogromna većina stanovništva je siromašna, beznadežna, mladi i sposobni odlaze”.

Za stanje u kojem se nalaze građani snose ogromnu odgovornost, ističe Todorović:

“Mi vidimo da u nekim evropskim zemljama ljudi izlaze na proteste zbog najbanalnijih grijehova politike, zbog nekih sitnih poskupljenja, ekologije, izbornog sistema, zbog grešaka vlasti. Mi vidimo da u RS nikad nismo imali proteste nikakve”.

Ne vidimo da ova vlast išta rješava, ne vidimo perspektivu, ekonomski napredak, bez čega je teška budućnost, zaključuje Todorović.