Grad Trebinje
Trebinje

Gradska uprava osniva prodavnicu za penzionere

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić najavio je danas da će gradska uprava Trebinja do kraja septembra osnovati posebnu prodavnicu za penzionere iz našeg grada, u kojoj će cijene biti znatno jeftinije.

Ćurić je, nakon sastanka sa predstavnicima trebinjskih udruženja penzionera, istakao da će iz gradskog budžeta za ovaj projekat biti izdvojeno oko 500.000 KM na godišnjem nivou.

„Penzioneri koji imaju penziju do 200 KM imaće popust od 50 odsto, oni koji imaju penzije do 300 KM imaće popust od 35 odsto, a penzioneri koji imaju do 404 KM, koliko je prosječna penzija u RS, imaće 25 odsto popusta, odnosno subvencije Grada“, naveo je Ćurić.

On je istakao da je ovo pionirski projekat u regionu zbog čega je veoma ponosan.

„Projektom će biti obuhvaćeno svih 7.800 penzionera, jer će oni koji imaju penzije veće od 404 KM imati mogućnost da kupuju proizvode u ovoj prodavnici po znatno jeftinijim cijenama od onih koje su u drugim prodavnicama“, naveo je Ćurić.

U ovoj prodavnici moći će da kupuju isključivo penzioneri, a u toku je izrada pravilnika, kojim će se definisati sve pojedinosti.

„U narednom periodu napravićemo karticu ‘Penzioner+’ koja će biti svojevrsna identifikaciona karta za kupovinu u ovoj prodavnici“, naveo je Ćurić.

Predsjednik Gradskog udruženja penzionera i Udruženja penzionera Ilija Riđešić i Mirko Milojević pohvalili su prijedlog gradonačelnika Ćurića, navodeći da je riječ o veoma dobroj ideji koju do sada niko nije realizovao.

„Želimo da se zahvalimo gradonačelniku na ovoj izvrsnoj ideji. Ima našu punu podršku“, složili su se predstavnici trebinjskih penzionera.

Radio Trebinje

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Ćurić: Nadležni da rasvijetle paljevinu vozila i kazne počinioce

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin

Šta se očekuje od izbora u Nikšiću (Video)

admin

POLOŽENI VIJENCI NA SPOMENIK BRANIOCIMA TREBINJA Ćurić: Sloga brani Srpsku u miru, kao što je i u ratu

admin

Božićna i novogodišnja čestitka gradonačelnika Mirka Ćurića (Video)

admin

Ćurić: Srbi u Mostaru imaju punu podršku iz Trebinja

admin