Grad Trebinje
Trebinje

Gradski štab za vanredne situacije donio nove epidemiološke mjere

Svi ugostiteljski objekti na području grada od danas će goste moći da primaju do 21.00 čas, a poslije 22.00 časa u njima ne smije da bude gostiju, dok će odluka o onlajn nastavi u pojedinim školama biti donesena do ponedjeljka, rekao je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je pozvao ugostitelje da se pridržavaju novih mjera, te da će biti pojačane inspekcijske kontrole zbog pogoršane epidemiološke situacije.

„Ukoliko uočimo da se mjere ne poštuju, već sutra ćemo biti primorani da skratimo radno vrijeme ugostiteljskih objekata“, naveo je Ćurić.

On je kazao da je veliki broj učenika testiran na virus korona, te da se rezultati očekuju najkasnije do nedjelje, nakon čega će biti poznato da li će pojedine škole preći na onlajn nastavu.

„Prema sadašnjim podacima nema potrebe prelaska na onlajn nastavu, ali vidjećemo kakvi će biti rezultati testova“, pojasnio je Ćurić.

Gradski štab je obavezao direktore osnovnih i srednjih škola da dostavljaju izvještaje o epidemiološkoj situaciji u tim ustanovama, dok su prodajni objekti sa više od pet zaposlenih dužni da na ulazu obezbijede jedno lice koje će vršiti dezinfekciju, te da ograniče broj ljudi koji mogu da budu u zatvorenom prostoru u istom trenutku.

„Grad će Domu zdravlja staviti na raspolaganje stambene površine na Tini, Gorici i Petrovom polju u cilju rastrećenja postojećih kapaciteta ove zdravstvene ustanove. Na besplatan broj 121 mogu se prijaviti sva kršenja epidemioloških mjera“, dodao je Ćurić.

Ćurić je apelovao na sva lica da poštuju preventivne epidemiološke mjere.