Grad Trebinje
Republika Srpska

GUBI LI SNSD 4. DELEGATA Centralna izborna komisija priznala sporni listić PDP

Centralna izborna komisija BiH ponovo je priznala “sporni listić” liste PDP za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

Naime Ustavni sud Bosne i Hercegovine još ranije djelimično je usvojio apeliciju PDP i potvrdio da im je povrijeđeno pravo na slobode izbore, a sve u vezi sa izborom delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nakon te odluke Ustavnog suda BiH, Sud BiH sve je vratio CIK na ponovno odlučivanje.

-Faktički vraćamo se na početak kada je dostavljen materijal Narodne skupštine odnosno njene komisije i smatram da mi sada utvrđujemo rezultate kako smo uvijek utvrđivali – rekao je Željko Baklar, član CIK BiH, pišu Nezavisne novine.

Ova odluka da se “prizna” sporni listić PDP izglasana je sa pet glasova za i dva protiv. Protiv su bili Irena Hadžiabdić, predsjednik CIK i Vlado Rogić, član CIK.

U suštini, sada kada je CIK ponovo priznao “sporni listić”, lista PDP i jedna od lista SNSD ima isti broj glasova, odnosno 12, a kako će se stvari odvijati dalje, još uvijek je nejasno, odnosno da li će SNSD i na ovu odluku ponovo se žaliti ili će o petom delegatu u Domu naroda odlučivati lutrija.

Komentar