Grad Trebinje
Video Hercegovina

Gužve na GP Zupci vikendom pojačane; Radnim danom manja frekvencija vozila (VIDEO)

Gužve na Graničnom prelazu Zupci tokom vikenda je pojačana, dok je radnim danima manja frekvencija vozila rekla je za RTRS, Ana Vuković iz Granične policije BiH.

Turstička sezona je počela i povećao se broj putnika na putu ka moru, a trenutno na Graničnom prelazu Zupci nema gužve, čekanje je od 15 minuta do pola sata.

– Turistička i sezona godišnjih odmora je krenula i samim tim gužve su povećane svake godine. Do sada je na ovom graničnom prelazu maksimalna gužva bila pola sata, dok je radnim danima to znatno manje – rekla je Vukovićeva.

Ona je navela da svi putnici koji planiraju godišnje odmore treba da se informišu prilikom dolaska na granicu i odlaska na more.

– Važno je skrenuti pažnju putnicima da je svake godine najbitnije da prije polaska na put provjere validnost i važnost putnih dokumenata – istakla je Vukovićeva.

Kaže da graničnoj policiji u velikoj mjeri olakšava kada putnici pripreme svoje dokumente prije dolaska na red te samim tim smanjuju gužve koje se stvaraju.

Ona je napomenula da putnici imaju na raspolaganju i manje rasterećene granice, kao što su Granični prelaz Klobuk koji je udaljen osam kilometara od Graničnog prelaza Zupci te da je na njemu znatno manja frekvecija vozila.

Komentar