Grad Trebinje
Fudbal

Haos u reprezentaciji Srbije: Ko se pobunio protiv Piksija?

ako je Srbija eliminisana sa Evropskog prvenstva, stvari unutar srpskog tima se ne smiruju.

Fudbaleri Srbije su na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj osvojili tek dva boda i kao posljednji u grupi napuštaju takmičenje pa se samim tim u srijedu uveče i vraćaju u Srbiju.

Ono što je u toku dana “odjeknulo” u srpskim medijima je navodna pobuna u nacionalnom timu.

Prema pisanju brojnih medija igrači koji su rekli da neće igrati za reprezentaciju sve dok je Dragan Stojković Piksi selektor su: Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić, Aleksandar Mitrović i Predrag Rajković.

“Nismo znali sastav do sat i po prije utakmice. To nisam sretao često u karijeri. Ja smatram da sam trebao igrati više i da sam mogao pokazati više”, rekao je Tadić novinarima u Njemačkoj.

Upitan je Tadić i koliko mu se puta takva situacija dogodila u karijeri.

“Ne baš puno”, kratak je bio kapiten.

Prisjetimo se samo čuvene konferencije za medije nakon utakmice Srbije i Engleske kada je Dušan Tadić javno izrazio nezadovoljstvo zbog odluka selektora Stojkovića.

“Teško, iskreno teško. Pričao sam sa misterom naravno, imamo dobru komunikaciju. Ali teško sam to prihvatio jer se igra protiv Engleske. Kapiten sam, lider sam. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima bez lažne skromnosti. Naravno da mislim da sam trebao da počnem. Poštujem odluku selektora. Mogao bih mnogo više da uradim da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću da igram. Ja bih naravno voleo da igram 90, ali poštujem odluku. Naravno da želiš da budeš deo kolektiva i uradiš sve za kolektiv. Idemo dalje, da prođemo dalje to je najbitnije. Imamo veliko zajedništvo i učinićemo sve za to”, rekao je Tadić.

Piksi je na konferenciji za medije čuo šta je Tadić izjavio.

“Nije dobro ako je to rekao. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Želeo sam Tadića sa svežim nogama u drugih 45 minuta i jedino je to razlog i ništa više. Radi se o taktici, ništa drugo”, rekao je Stojković.

Na konstataciju novinara da će se podići bura zbog odluke o Tadiću, Piksi je odmah “presjekao”.

“Kakva, bre, bura? Taman posla. Neće biti bure oko kapitena. Moja odluka, moje viđenje situacije. Nema nikakve polemike oko toga. Ja donosim odluke, ja sam taj koji je na tom mestu. Nema tu prostora za polemisanje”, rekao je Piksi.

Svi su pokušali da smire strasti, čak je i Predrag Rajković imao šaljive komentare na konferenciji za medije.

“Ja mogu samo da kažem da sam spremniji od Dušana Tadića fizički (smeh). Šalim se, super je atmosfera. Vruća glava možda, ali generalno dobra atmosfera. Ne bih se ja bavio pričom o tome, spremamo se za Sloveniju i to je to. Zapišite to da sam spremniji od Tadića, neće da se naljuti”, rekao je Rajković.

Treba istaći da je pred sam početak EURO u Njemačkoj iz reprezentacije otišao Nemanja Radonjić koji je saopštio da ne želi da igra za selektora Stojkovića.

“Tačno je, to je moja odluka”, rekao je Radonjić za “Telegraf.rs”.

Tada je javnost bila podijeljena sa komentarima, dok je prva veća briga na licima srpskih navijača mogla biti viđena nakon utakmice sa Engleskom i izjave Dušana Tadića.

Mnogi i dalje nisu ozbiljno shvatili šta se desilo i bili uvjereni da je to samo izolovani incident kapitena Srbije koji je prihvatio odluku selektora Stojkovića i samo se “izletio” pa javno rekao da je nezadovoljan.

Ono što je takođe bilo interesantno jeste činjenica da je Piksi pred početak ovog turnira potpisao novi ugovor sa FSS…

Srbija je izgubila od Engleske u prvom kolu rezultatom 1:0, neko će reći očekivano i nije previše kritikovao Dragana Stojkovića niti igrače.

Piksi je pomenutu “buru” stišavao, spomenuli smo već Dušana Tadića i Predraga Rajkovića, a onda je na red došla utakmica protiv Slovenije.

Srbija je prvo poluvrijeme loše igrala, pa u drugom primila gol i sve do posljednjih trenutaka imala zaostatak od 1:0.

Djelovalo je da je gotovo sve dok Luka Jović na centaršut Ilića nije u posljednjoj sekundi loptu “spakovao” u mrežu glavom poslije kornera i donio Srbiji mnogo nade, 1:1 protiv Slovenaca…

Ono što je uslijedilo je konferencija za medije Dragana Stojkovića Piksija. Konstantno je tražio podršku od Srbije i djeluje da je uspio da je dobije.

Mnogo ljudi je vjerovalo u njega i njegove izabranike, ali je njegov lapsus da umjesto “kolabirao” više  puta izgovori “kolaborirao” donio i jednu dozu šale na njegov račun u javnosti.

Što bi se reklo, djeluje da Srbija u svlačionici nije “kolaborirala” već “kolabirala” pa se zbog toga ovakvi incidenti i svađe i dogode, a posebno je interesantan bio trening nakon te konferencije, piše B92.

Iako se ne radi o treningu odmah nakon konferencije, radi se o poslednjem treningu pred meč sa selekcijom Danskom.

Na stadionu “Rozenau” vidjeli smo nekoliko zanimljivih scena tokom 15-minutnog prisustva srpskih novinara.

Lazar Samardžić je na teren izašao u zagrljaju selektora Stojkovića i čini se da su oni baš željeli da se to vidi i snimi.

Takođe smo videli Piksija kako je duže nego inače na centru zadržao igrače u uvodnom sastanku, da bi ih potom pustio da se rastrče i razigraju u “ševi”, dok je on nešto zapisivao i kovao posljednje planove pred duel odluke.

Među igračima smo vidjeli dosta šale, dobrih poteza, ali i nervoze. Prednjačio je Aleksandar Mitrović…

U više navrata je zamjerio Luki Joviću i Sergeju Milinković-Saviću na lošim dodavanjima, pa je čak mjerio centimetre da li je lopta prešla zamišljenu liniju ili ne, dok se nije umiješao kapiten Dušan Tadić da smiri situaciju.

Svi ste vidjeli šta se desilo na utakmici sa Danskom. Srbija ponovo nije postigla, nije pobijedila i vraća se u Srbiju kao posljednjeplasirana u grupi iza Engleske, Danske i Slovenije.

U srijeduu večernjim časovima očekujemo fudbalere u Srbiji, pa ćemo vidjeti šta imaju da kažu.

Komentar