Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Hapšenja u crnogorskoj policiji zbog Belivuka i Miljkovića

Više službenika crnogorske Uprave policije uhapšeno je zbog sumnje da su zloupotrebili položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru kriminalcima iz Srbije.

Riječ je dešavanjima iz 2020. godine, a u pitanju su osumnjičeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Prema informacijama podgoričkih Vijesti, nalog za hapšenje izdao je osnovni državni tužilac Vukas Radonjić, a po krivičnoj prijavi državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rada Miloševića.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mjera zabrane ulaska u Crnu Goru iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbjednosti.

Specijalno državno tužilaštvo Belivuka i Miljkovića, kao i Nebojšu Јankovića, Ratka Živkovića i još nekoliko za sada neidentifikovanih članova kavačkog kriminalnog klana, sumnjiči za ubistvo pripadnika škaljarskog klana Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je u avgustu da je kolegijum MUP-a u januaru donio odluku da se Belivuku, zvanom Velja Nevolja, i Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni.

Na tu izjavu su iz MUP rekli da Kolegijum MUP nije donio tu odluku i poručili da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, a da su to jedino mogli da urade bivši kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Iz SDT-a nakon toga su saopštili da je Katnić pogriješio, te da je odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću doneo menadžment Uprave policije.

Belivukova grupa i u Srbiji je optužena za više ubistava.