Grad Trebinje
Ostali sportovi

Helena Lakić dvostruki juniorski vicešampion BiH

Nakon nepunih devet mjeseci, od 8. Marta 2020. godine i prvenstva Republike Srpske u plivanju,  plivači KVS Leotar vratili su se na svoj najdraži dio sporta a to je takmičenje.

Proteklog vikenda održano je Državno prvenstvo BiH u plivanju. Ovo prvenstvo je bilo, zbog trenutne epidemiološke situacije, jedino prvenenstvo BiH u ovoj godini, iako ih po zvaničnom kalendaru ima tri,  zimsko , ljetno i otvoreno prvenstvo BiH u plivanju.

Upravo zbog epidemioloških razloga i prijavljenog broja takmičra, ovogodišnje prvenstvo BiH se održalo na dva bazena u Banja Luci i Sarajevu, bilo je podijeljeno na tri dijela a rezultati sa oba bazena su ulazili u završni rezultat trka.

Klub vodenih sportova Leotar na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu, takođe zbog epidemiološke situacije, predstavljalo je pet takmičara u starijim kategorijama. Boje KVS „Leotar“ branili su Helena Lakić (2005), Jovan Vukoje (2005), Filip Piljević (2005), Vuk Danojlić (2003) i Damjan Korol (2003).

Iako iza sebe, ovi plivači KVS „Leotar“, imaju veliki broj takimčenja na „Otoci“ su, zbog velike pauze učestvovanja na takmičenjima, imali vidljivu tremu. Nakon prvog skoka u vodu ta trema je nestala i pored pauze plivači KVS „Leotar“ su ostvarili odlične rezultate na ovome državnom prvenstvu. Osojene su tri medalje, dvije srebrene i jedna bronzana i otplivali su niz, svojih, ličnih rekorda.

Na sarajevskom Olimpijskom bazenu, od trebinjskih plivača, najviše uspjeha imala je juniorka KVS „Leotar“ Helena Lakić. Helena se na „Otoci“ okitila sa tri odličja. Dvostruki je juniorski vicešampion BiH na 50m i 100m leđnim stilom, na 100m leđno titula prvaka BiH joj je izmakla u zadnjim metrima trke,  a na 50m delfin stilom osvojila je bronzanu medalju. Ostali plivači KVS „Leotara“ , iako bez odličja, sa isplivanim ličnim rekordima ostvarili su odlične rezultate.

U predstojećoj periodu, 2021. godini, u KVS „Leotar“ nastavljaju sa treninzima na bazenu Sportsko-rekreativnog centra „SL OLimp“ i sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ sa nadom da će predstojeća sezona donijeti više takmičenja i više radosti za plivače KVS „Leotar“ i sve sportiste.