Grad Trebinje
Ostali sportovi

Helena “zlatna”, Filip “srebrni” u Banjaluci

Na gradskom olimpijskom bazenu , popularnom GOB-u, u Banja Luci u subotu , 20.02.2021,  održan je međunarodni memorijalni plivački miting „Mladost kup 2021 – Branko Mićin“. Učešće na ovome plivačkom mitingu uzelo je 381 plivač iz 17 klubova sa područja Srbije i Bosne i Hercegovine.

Klub Vodenih Sportova „Leotar“  na takmičenju u Banjaluci predstavljali su Filip Tasovac (2008), Ognjen Ćurić (2007), Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005) i Filip Piljević (2005). Ovo je za plivače KVS „Leotar“, nakon zimskog prvenstva Republike Srpske u plivanju koje je održano početkom marta 2020   i pauze od gotovo godinu dana  zbog pandemije COVID 2019,  prvo takmičenje na GOB-u.

Pauza u takmičenjima na GOB-u nije ostavila traga na plivači KVS „Leotar“, oni su na ovogodišnjem memorijalnom plivačkom mitingu „Mladost kup – Branko Mićin“ ostvarili  odlične rezultate.

Plivači KVS „Leotar“ osvojili su tri medalje, zlato i dva srebra. Zlatnom medaljom okitila se Helena Lakić u disciplini 100m leđno, Helena je na 50m leđno osvojila srebreno odličje. Filip Piljević je u disciplini 100m prsno osvojio srebrenu medalju. Pored osvojenih medalja treba se istaći da su plivači KVS Leotar u svojim disciplinama popravili svoje lične rekorde, u tome su prednjačili mladi plivači KVS Leotar, Filip Tasovac i Ognjen Ćurić. 

Plivači KVS „Leotar“ u narednom periodu nastavljaju sa treninzima u SRC „SL OLIMP“ i u sportskoj dvorani Miloš Mrdić.

Za gotovo sve naše plivače ovo je bilo prvo takmičenje nakog pauze od godinu dana. Prezadovoljni smo ostvarenim rezultatima. Ako to epidemiloška situacija bude dozvoljavala u martu nas očekuju republičko i državno prvenstvo gde očekujemo još bolje rezultate naših plivača. – istakao je Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.