Grad Trebinje
Izdvojeno

Helikopteri iz Srbije gase požar kod Trebinja: Vatra prijeti i okolnim selima (VIDEO)

Prema naređenju srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije sa posadama poslata su u Republiku Srpsku da bi pomogli pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite u gašenju požara koji se prostire na potezu Skoči grm-Bare-Djevojačke grede, kod Trebinja, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, sa direktorom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milanom Novitovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, posjetiće danas pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja.

Visoke temperature i jak vjetar prouzrokovali su brzo širenje požara.

Požarna linija duga je više od 20 kilometara, a požar za sada ne prijeti kućama i stanovništvu.

Sve raspoložive vatrogasne jedinice i dobrovoljna društva su na terenu.

Očekuje se da helikopteri počnu da gase požar u rejonu Bijele gore, dok se u selu Vučja vatra približava kućama, rekao je Srni komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastva Miloš Vučurević.Vučurević je rekao da se jedan krak požara odvaja za selo Donji Skočigrm i Donja Bara, gdje je situacija kritična.

– Vatra je na oko 300 metara od kuća, vatrogasci su na terenu, očekujemo da uz pomoć helikoptera stabilizujemo situaciju – rekao je Vučurević.

U gašenju požara u rejonu Bijele gore angažovan je i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, kao i mještani okolnih sela.

Komentar