Grad Trebinje
Trebinje

Hercegovina: Otvorena sva biračka mjesta

Na području Trebinja, Bileće, Gacka, Berkovića i LJubinja jutros su otvorena sva biračka mjesta, a formirani su i mobilni timovi za birače pozitivne na virus korona, potvrđeno je Srni u Gradskoj i opštinskim izbornim komisijama.

U Trebinju je otvoreno svih 46 biračkih mjesta, a nekoliko je zbog brojanja glasačkih listića otvoreno sa desetak minuta zakašnjenja, koliko će biti produžen i njihov rad večeras, potvrđeno je Srni u Gradskoj izbornoj komisiji /GIK/.

Prema riječima predsjednika GIK-a Maje Sorajić, formirana su i četiri mobilna tima za glasače koji imaju potvrdu da su izolaciji ili su oboljeli od virusa korona i koji su se prijavili ovoj izbornoj komisiji.

“Prema podacima GIK-a, na biračkom spisku u Trebinju je 30.897 građana sa pravom glasa, koji će danas glasati na 45 redovnih biračkih mjesta i jedno za glasanje u odsustvu i za nepotvrđene glasačke listiće”, rekla je Sorajićeva.

Iz Opštinske izborne komisije /OIK/ Bileća Srni je potvrđeno da su u Bileći jutros u 7.00 časova otvorena sva biračka mjesta, kojih u ovoj opštini ima 24 redovna i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu.

“Formirana su i četiri mobilna tima, kao i tim za birače oboljele od virusa korona. Pravo glasa u Bileći ima 10.236 građana”, rečeno je Srni u OIK-u.

Iz OIK-a Gacko Srni je potvrđeno da su u Gacku jutros otvorena sva biračka mjesta, odnosno 21 redovno biračko mjesto, a formiran je i mobilni tim za birače koji imaju rješenje nadležnih organa o izolaciji zbog epidemije virusa korona.

Pravo glasa u ovoj opštini ima 8.241 birač.

Na području opštine Berkovići otvoreno je svih sedam redovnih biračkih mjesta, a u ovoj lokalnoj zajednici je formiran i mobilni tim za kovid pozitivne birače.

Pravo glasa u Berkovićima ima 1.685 građana.

U opštini LJubinje jutros su otvorena sva biračka mjesta, a u ovoj lokalnoj zajednici je 15 redovnih biračkih mjesta i jedan mobilni tim.

“Formiran je i mobilni tim za biračke pozitivne na virus korona. Pravo glasa imaju 3.202 građanina”, kažu u OIK-u LJubinje. 

SRNA

Povezane vijesti

NOVITETI NA IZBORIMA Glasačke kabine okrenute ka biračkom odboru i posmatračima treba da spriječe krađu glasova

admin

Fantomske stranke ugrožavaju integritet izbora

admin

Predsjednik CIK: Razmatra se uvođenje skenera bez izmjena izbornog zakona

admin

U Mostaru počeli pregovori: Jedno važno mjesto pripada i Srbima

admin

PONOVO NA GLASANJE CIK BiH poništila izbore u Srebrenici i Doboju

admin

Bakalar: Ponovno brojanje svih glasova u Mostaru nije loša ideja

admin