Grad Trebinje
Hercegovina

Hrabrost jača od hladnog Alagovca – U Nevesinju po prvi put organizovano bogojavljensko plivanje

Draženko Mučibabić iz Nevesinja pobjednik je plivanja za Časni krst na jezeru Alagovac. U bogojavljenskom plivanju koje je prvi put organizovala Crkvena opština Nevesinje odvažnost i poštovanje prema velikom prazniku iskazalo je 40 učesnika.

“Osjećaj je fenomenalan. Imao sam veliku želju da se ovaj događaj organizuje u Nevesinju i ona mi je danas ispunjena”, rekao je Mučibabić koji je prvi put učestvovao u plivanju za Časni krst.

Kaže da je velika volja nadjačala loše vremenske prilike.

“Voda je bila hladna, ali je bilo toplo u srcu”, istakao je Mučibabić.

Nakon molitve za osvećenje vode, krst je u hladno jezero spustio starješina Sabornog hrama Mladen Čalija. On je izrazio nadu da će bogojavljensko plivanje u Nevesinju postati tradicija.

“Nadam se da ćemo se još dugo sretati i radovati prazniku, a kada vremenske prilike budu dozvoljavale priređivaćemo i plivanje”, poručio je Čalija.

On se zahvalio svim učesnicima i ljudima koji su pomogli u organizaciji ove lijepe svetkovine.

Učesnike je pozdravio i načelnik opštine Milenko Avdalović pohvalivši njihovu odvažnost da i po lošim vremenskim prilikama plivaju u čast Hristovog krštenja.

“Bila je ovo velika čast za sve učesnike, ali i za sve građane koji su došli na jezero da im daju podršku”, istakao je Avdalović.

Među 40 učesnika namlađi je bio Aleksa Cvijetić (16), a najstariji Mile Kljakić (57). Zagorka Grahovac je bila jedina pripadnica nježnijeg pola.

Bogojavljenskom plivanju prethodila je sveta liturgija u Sabornom hramu u Nevesinju.

Radio Nevesinje

Povezane vijesti

Zagorka Grahovac za BUKU: Naučeni smo da robujemo paroli-Ne daj bože gore! (Video)

admin

Od katedre do skupštinske klupe: Gimnazijalci se oprostili od profesorice Zage Grahovac

admin

Komentar