Grad Trebinje
Ostali sportovi

Igor Kundačina “bronzani” na Prvenstvu BiH u Sarajevu

Na Olimpijskom bazenu „Otoka“ u Sarajevu proteklog vikenda održano je zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju za 2023. godinu. Prvenstvo je održanu u svim starosnim kategorijama od mlađih pionira do seniora – apsolutne kategorije.

U jutarnjem dijelu programa prvenstva su se plivale kvalifikacione trke dok su se u popodnevnom dijelu programa plivale finalne trke, A, B i C finale. A finale za apsolutnu kategoriju, B finale za mlađe juniore i omladince a C finale za mlađe pionire i kadete.

Na prvenstvu je učestvovalo 338 takmičara iz 25 klubova.

Klub vodenih sportova „Leotar“ na ovogodišnjem zimskom  prvenstvu u Sarajevu su predstavljali  Aleksa Šinik (2008), Igor Kundačina (2008), Ognjen Ćurić (2007), Jovan Vukoje (2005) i Filip Piljević (2005).

Na popularnoj „Otoci“ Igor Kundačina osvojio je bronzanu medalju, na jednoj od najtežih disciplina u plivačkom sportu, 400m mješovito,  pored bronzane medalje Igor je plivao i u B-finalu discipline 200m prsno. U borbi za medalje Ognjen Ćurić je izbori B-finalne trke na 50m slobodno i 100m delfin, Jovan Vukoje plivao je B-finale na 400m slobodno, dok je Filip Piljević plivao B-finale u disciplinama 50m prsno i 100m prsno. U štafeti 4X50m slobodno Omladinska štafeta KVS Leotar u sastavu (Piljević, Kundačina, Vukoje, Ćurić) zauzela je četvrto mjesto.

  • U izrazito jakoj konkurenciji ovogodišnjeg zimskog prvenstva BiH naši plivači su se prikazali u pravom svjetlu. Igor je odlično otplivao jednu od najnapornijih plivačkih disciplina 400m mješovito i osvoio bronzanu medalju u kategoriji mlađih juniora. Ostali naši plivači, iako se nisu okitili medaljama, uz lične rekorde u svojim disciplinama izborili su učešće u finalnim trkama na prvenstvu BiH. Takođe treba istaći da je Aleksi Šiniku, uz par ličnih rekorda,  ovo je bilo prvo učešće na državnom prvenstvu.

Pred nama je nastvak takmičarske sezone gde nas u narednom periodu očekuju nekoliko međunarodnih mitinga, kao i nastavak trenažnog procesa na zatvorenom olimpijskom bazenu. – ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.

Komentar