Grad Trebinje
Ostali sportovi

Igor Kundačina vicešampion Bosne i Hercegovine

Proteklog vikenda, 03. – 04. 06. 2023.,  na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci održano je Ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. Prvenstvo je održano za sve uzrasne kategorije od mlađih pionira do apsolutne kategorije na 50m bazenu. U jutarnjem dijelu programa plivale su se kvalifikacione trke a u podnevnom finalne trke.

Na popularnom GOB-u okupilo se 325 plivača iz 22. kluba sa prostora BiH.

Klub vodenih sportova “Leotar” na ovome državnom prvenstvu predstavljao je Igor Kundačina (2008). Iako je ulazna godina u kategoriji mlađih juniora Igor se okitio sa četri medalje. U najtežoj i najkompletnijoj plivačkoj disciplini 400m mješovito Igor je osvojio srebrenu medalju i ponio titulu vicešampiona BiH za mlađe juniore, takođe vicešampionsku titulu i srebrenu medalju Igor je osvojio u disciplini 200m prsno. Pored ova dva srebra Igor je osvoji dvije bronzane medalje u disciplinama 100m prsno i 800m slobodno.

Za plivače KVS “Leotar”, sa državnim prvenstvom u Banja Luci,  počeo je, takmičarski, vema aktivan jun mjesec.  Već narednog vikenda, na GOB-u u Banja Luci, Igora i njegove kolege iz kluba očekuje Ljetnje prvenstvo Republike Srpske u plivanju za sve uzrasne kategorije a 24.juna ih očekuje 1. Međunarodni plivački miting “Trebišnjica Cup 2023” koji će se održati na zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju u tehničkoj  organizaciji KVS “Leotar”. Na MPM “Trebišnjica Cup” očekuje se učešće više stotina plivača sa prostora Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rusije,…

Na predstojećim takmičenjima u KVS ” Leotar” očekuju nove uspjehe svojih plivača, nove lične rekorde i odličja.

– Igor je u Banja luci odlično otplivao,  takmičio sa godinu dana starijim plivačima,  osvojio četri medalje i u svim disciplinama popravio svoje lične rekorde, tako da smo prezadovoljni njegovim nastupom na državnom prvenstvu. Pred našim  plivačima su nova takmičenja sa kojih očekujemo lijepe vijesti. A svakako da se nalazimo i u jeku priprema za 1. MPM ” Trebišnjica Cup”  koji će se održati 24.06 na zatvorenom olimpijskom bazenu u našem gradu gde ćemo ugostiti veliki broj plivača sa prostora više zemalja. U junu nas očekuje veliki posao ali nadamo se i odlični rezultati. – ističe Veljko Piljević , trener u KVS ” Leotar”.

Komentar