Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

“Ima li u Vladi Srpske makar portira koji je iz Hercegovine” Vukanović ponovio tvrdnje o neravnopravnoj zastupljenosti regija

Poslanik Liste “Za pravdu i red “ Nebojša Vukanović ponovo je na sjednici Narodne skupštine postavio pitanje zašto u izvršnoj vlasti Republike Srpske nema nijednog ministra, ili makar pomoćnika ministra koji dolazi iz Hercegovine.

Zašto se ne donesu izmjene zakona koje bi predviđale da svaka regija u Republici Srpskoj mora biti zastupljena makar s jednim predstavnikom u izvršnoj vlasti, pitao je Vukanović.

On je podsjetio na to da Hercegovina nema ministra u Vladi Srpske već duže od decenije, te da se, kako je naveo, ministarstva dijele “s koljena na koljeno”. Naveo je da nakon što nedavno nije prošao izbor jednog ministra iz Prijedora, na njegovo mjesto došao je novi, koji opet dolazi iz istog grada.

– Još od Radivoja Bratića, koji je bio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prije 13 ili 14 godina, u Vladi Republike Srpske nema nijednog ministra koji dolazi iz Hercegovine. Zar kod nas nema niko sposoban ili pametan, pa makar da bude pomoćnik ministra. Ne znam da li u Vladi ima makar neki portir ili stražar koji dolazi iz Hercegovine – rekao je Vukanović.

Komentar