Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje Uncategorised

IRB otvara poslovnicu u Trebinju

Trebinje je među prvim gradovima u Srpskoj u kojem će početkom naredne godine biti otvorena poslovnica Investiciono-razvojne banke RS. Kancelarija u Trebinju biće u službi privrednika i građana svih lokalnih zajednica hercegovačke regije.

Otvaranjem poslovnice IRB-a, biće olakšana procedura korisnicima njihovih usluga iz cijele regije, kazao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, nakon sastanka sa Draženom Vrhovcem, direktorom IRB Republike Srpske.

„Mi smo u prethodnom periodu podnijeli zahtjev za otvaranje poslovnice IRB-a u Trebinju. Takođe, smo u više navrata predstavili šta se to značajno radi  u Trebinju i što bi interesovalo IRB“, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Direktor IRB-a Dražen Vrhovac istakao je da je ova banka u naš grad kroz kreditna sredstva uložila oko 58.000.000 KM, dok je na području cijele Republike Srpske plasirano oko 2.700.000.000 KM.

„Grad Trebinje će dobiti jednu izuzetnu instituciju koja je stub razvoja Republike Srpske već godinama, koja je regulator samog tržišta i koja je samim svojim dolaskom Trebinju poslala jasnu poruku da će snažno podržati ovaj kraj i ovu regiju. U ovoj godini smo već plasirali oko 30 odsto više kredita od plana prema privredi, što je oko 180.000.000 KM ukupno, a prema stanovništvu oko 25 odsto više. To znači da i privrednici i građani vjeruju IRB-u”, naveo je Vrhovac.

Kao posebnu pogodnost za građane on je naveo tu što je otplata njihovih kredita do 25 godina, a kamatna stopa je fiksna – prva i posljednja rata su iste bez obzira na kretanja na tržištu.

Govoreći o otvaranju poslovnice u Trebinju, Vrhovac je rekao da je IRB-u veoma važno da širi mrežu svojih poslovnica, navodeći će poslovnica u naše gradu početi sa radom početkom naredne godine.

“IRB prati i Garantni fond, koji će, takođe, biti uskoro u Trebinju”, naveo je Vrhovac.